NIŠTA ISPOD TISUĆU Jesu li plaće koje u Dubrovniku očekuju sezonski radnici realne? Evo što kaže ekonomist Tonći Svilokos s dubrovačkog sveučilišta
tržište rada Potraga za sezonskim radnicima u turizmu počela je nikad ranije. Evo koliko bi mogli zarađivati
Potvrđeni na sjednici TZ Grada Dubrovnika Evo tko će predstavljati Dubrovnik u Skupštini županijske Turističke zajednice, ima zvučnih imena
BRAVO! Mediteranski sajam i njegov voditelj, Vedran Kraljević, dobitnici vrijednog priznanja Hrvatske gospodarske komore
NIJE SAMO NOĆENJE Iznajmljivači, ne bojte se poskupiti uslugu! U svijetu se naplaćuje svašta, od kolijevke do završnog čišćenja
POD KROVOM Novogradnje diljem Dalmacije naseljavaju ‘nestrpljivi‘ stanari: prvo useli, papire ćemo rješavati kasnije! Ako je pothodnik na Ilijinoj glavici mogao ‘raditi’ bez uporabne dozvole od izgradnje 2012. do travnja 2020., kad su se prema tvrdnjama gradske uprave stekli uvjeti za njezino ishođenje, što ne bi mogli i stanari useljavati u novogradnje i prije nego su one osigurale svu zakonom propisanu dokumentaciju? - Izgrađenu odnosno rekonstruiranu građevinu možete početi koristiti tek nakon što se za tu građevinu izda uporabna dozvola – ...
SOLIDNI IZNOSI Ugostitelji iz Dalmacije u žestokom lovu na radnike iz Bosne i Hercegovine, nude im ogromne plaće, evo i kolike
NAJVAŽNIJE DUBROVAČKO TRŽIŠTE HTZ objavio natječaje za direktore predstavništva u Velikoj Britaniji i Poljskoj
POTROŠAČI, EDUCIRAJTE SE Svjetski je dan potrošača. Ove godine u fokusu je zaštita prava potrošača na energetskom tržištu. Evo koliko upita potrošača dnevno stigne u Ministarstvo gospodarstva
NAKON PRODAJE DUBROVNIKA Marko Polo postao ‘posvuduša‘ između Italije i Hrvatske: Skupoća, recesija ili nešto treće? Dovoljan i jedan brod tjedno!
RADNA SNAGA Ako ste se sada odlučili zaposliti Filipinca ili Nepalca, doći će vam tek u svibnju. Provjerili smo izdavaju li se radne dozvole u istom roku za sve
E-VISITOR Proteklog vikenda najviše turista iz Albanije. Ako je suditi po brojkama ove i prošle godine, čeka nas...
Gdje je nestao konobar? Ne pada lova po Stradunu s neba: Iskusni dubrovački konobar priznaje: ‘Već 30 godina sam u ovom poslu, a vozim Golfa peticu!
UČENJE I UŽIVANJE Ovakav semestar se samo poželjeti može: ‘ploveći kampus‘ stigao je u Gruž, na brodu ‘World Odyssey‘ okupljeni su studenti iz cijelog svijeta koji putuju i slušaju predavanja...
Chef Hotela More Maro Bajurin: ‘Prije su za predjelo bili dobri pršut, sir i masline, no danas se traži tatarski biftek ili carpaccio od tune, a slastičarstvo je postalo umjetnost‘