StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoRenomirani britanski novinar u Dubrovniku

Tristan Rutherford piše o Dubrovniku za The Times

Piše A.Ke.
5. srpnja 2024. - 11:50

U organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Ujedinjenom kraljevstvu, PR agencije Aviareps, glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u Zagrebu i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u Dubrovniku boravi poznati britanski novinar The Timesa, Tristan Rutherford.

U tiskovnom i online izdanju The Timesa, za 12 milijuna čitatelja, prikazat će se autentična eno-gastro i kulturna ponuda Dubrovnika, koja se kvalitetom ističe među najvećim konkurentima na Mediteranu.

Direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika, Miro Drašković i Tristan Rutherford razgovarali su o važnosti britanskog tržišta, koje je tradicionalno najvažnije emitivno tržište za Dubrovnik. Dubrovnik, kao kontinuirano jedna od najpopularnijih destinacija za Britance i etablirani turistički brand na britanskom tržištu idealan su spoj kulturne i povijesne baštine, prirodnih ljepota i eno-gastro ponude.

Tristan Rutherford boravi u Dubrovniku s ciljem promicanja jedinstvenih potencijala i baštine Dubrovnika, tradicionalnog turističkog favorita britanskih posjetitelja. Tristan Rutherford je višestruko nagrađivani autor, čiji se medijski napisi redovito objavljuju u najčitanijim britanskim medijima, od The Times, The Telegraph, Wall Street Journal i dr. Prikazuje prirodnu, povijesnu i kulturnu baštinu Hrvatske, ali i posebnosti, kao filmske destinacije. Svojim informativnim člancima tijekom godina doprinosi vizibilitetu Hrvatske u britanskim medijima.

Britansko tržište je najvažnije emitivno tržište Dubrovnika, čiji se turisti već tradicionalno nalaze na prvom mjestu top ljestvice najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine do početka srpnja u Dubrovniku je boravilo 78 095 britanskih turista, što je 18 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Britanski turisti u istom razdoblju ostvarili su 325 635 noćenja, što je 17 posto više nego prošle godine. U lipnju je u Dubrovniku boravilo 30 729 britanskih gostiju, što je 12 posto više nego isti mjesec prošle godine, a ostvareno je 140 572 noćenja, što je 12 posto više nego prošli lipanj.

Prema UK tržištu iz Zračne luke Ruđer Bošković u srpnju 2024. bit će oko 375 letova. Dubrovnik je povezan direktnim letovima sa 11 destinacija u UK: London (Gatwick, Heathrow, Stanstead), Manchester, Newcastle, Leeds, Glasgow, East Midlands, Edinburgh, Cardiff, Bristol, Birmingham i Belfast te prometuju sljedeći prijevoznici: easyJet, Jet2.com, TUI Airways, British Airways, BA Euroflyter i Ryanair. Prosječno na tjednoj bazi Zračna luka Ruđer Bošković ima oko 82 leta prema UK-u, dok na dnevnoj bazi ima oko 12 letova prema UK-u. Najveći broj tjednih letova je prema Londonu i to više od 45 tjednih letova

08. rujan 2024 02:15