StoryEditorOCM
HrvatskaSvjedoci svetosti

Sabrana brojna svjedočanstva koja su dali redovnici i laici koji su poznavali hrvatskog sveca Leopolda Mandića

Piše Ivan Ugrin
21. ožujka 2023. - 16:27

U knjizi "Svjedoci svetosti" Leopolda Bogdana Mandića sabrana su brojna svjedočanstva koja su spontano dali redovnici i laici koji su poznavali oca Leopolda Mandića i najvećim dijelom posjećivali njegovu ispovjedaonicu.

Riječ je o šezdeset i dva "svjedočanstva", ali ona predstavljaju tek dio, daleko brojnijih, svjedočanstava koja su prikupljena tijekom različitih crkvenih procesa, preko kojih je potvrđena i proglašena svetost kapucinskog redovnika, koji je živio u sjeni ispovjedaonice da ponovno vrati mir dušama pokornikâ.

Ova dokumentacija toliko je snažno rječita da pruža uzorni portret glavnoga lika i jednako uzornu sliku svetosti. Knjiga je izišla u prigodi 80. obljetnice smrti svetog Leopolda Bogdana Mandića (1942. – 2022.).

Na svjetlo dana izdaje je, u suradnji s Kršćanskom sadašnjosti, Hrvatska kapucinska provincija pod nebeskom zaštitom svetog Leopolda Bogdana Mandića. Paolo Crivellari, priređivač ovoga djela, rođen je u Padovi 1948. godine. Štovatelj je svetoga Leopolda po obiteljskoj tradiciji potkrijepljenoj osobnim otkrićem toga svetca, o kojem je već napisao jednu knjigu.

Knjigu potražite u knjižarama i web knjižari Kršćanske sadašnjosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 12:44