StoryEditorOCM
Više od sportaOtvorio dušu

Prava istina o legendarnoj svađi Hrvata i Srbina: ‘Kakve nacionalne bljuvotine, prevršili su svaku mjeru’

Piše Sport SD
17. travnja 2024. - 21:13

Mili Hadžiabdić, legendarni BiH nogometaš, prisjetio se velike svađe Igora Štimca i Siniše Mihajlovića koja datira iz finala Kupa Jugoslavije između Crvene zvezde i Hajduka.

Otvoreni rat tadašnjih zvijezda Hajduka i Crvene zvezde bilo je nešto što se nije moglo ignorirati. Kako je sam Hadžiabdić priznao, prešlo je sve granice fair-playa, pristojnosti i dobrog ukusa.

- Štimac je bio razbojnik na terenu. S igračima kakvi su bili Bilić i Štimac, što bismo mi bosanski rekli, išao bih u svaki rat. Bili su na terenu persone bez straha. Mogao si im reći kao stariji igrač – idemo, mora se nekad igrati i bezobrazno, ne može se uvijek igrati na znanje - objasnio je Hadžiabdić za srpski Mondo i nastavio:

- Pokoj duši Siniši Mihajloviću, ali toliko su bili prkosni, bezobrazni, što su govorili jedan drugom na terenu. Znam da ovo publiku interesira, ali to je meni kao Mostarcu bilo neshvatljivo. Štimac je gradsko dijete, iz Metkovića, ali pola života proveo je u Splitu, kulturan momak, a na terenu razbojnik. Ovaj drugi, pokoj mu duši, isto na terenu razbojnik, ali igra drugu poziciju.

A na kraju su i Štimac i Mihajlović zaslužili crvene kartone, a Hajduk je u Split odnio trofej i to svega nekoliko tjedana prije nego li je Crvena zvezda postala europskim prvakom.

Sudio je sudac iz Čapljine Adem Fazlagić, moj prijatelj i zlato od čoveka, stomatolog po zanimanju, divna obitelj. I kad se to dogodilo, ja mu prilazim i pored toga što mi se dogodilo s kćerkom. Prijatelj sam mu bio. Rekao sam mu ‘Ademe, isključi obje te budale. Obojicu!”, objasnio je Hadžiabdić.  I uistinu, obojica su isključena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 21:13