StoryEditorOCM
Domaći nogometne baš lijepa priča

UEFA žestoko kaznila Rijeku i Osijek, zbog dugovanja im prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja

Piše SN
4. ožujka 2023. - 10:51

Osijek i Rijeka su među klubovima koje je UEFA kaznila na osnovu novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova.

Krovna europska nogometna organizacija na svojim je službenim stranicama objavila popis klubova koji su kažnjeni po ovoj osnovi, a među njima se nalaze i dva hrvatska prvoligaša.

Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.

- U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. godine. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterija kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi - obrazložili su iz UEFA-e. Osijek je kažnjen s dodatnih 150 tisuća eura zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone.

No, to nije sve. Oba kluba imaju i uvjetne kazne izbacivanja iz sljedećih natjecanja ako ne riješe svoje probleme. Rijeka ima probno razdoblje od jedne, a Osijek od dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2023 11:53