StoryEditorOCM
Strani nogometprelila se čaša

Sprema se drastična kazna? Protivniku Hrvatske na Europskom prvenstvu prijeti izbacivanje!

Piše Sport SD
25. travnja 2024. - 22:03

Kako navodi španjolski As, UEFA prati situaciju u španjolskom nogometu i razmatra mogućnost izbacivanja španjolskih klubova iz svojih natjecanja kao moguću reakciju. Navodi se da bi politički utjecaj na nogomet mogao rezultirati kaznama od strane glavnog europskog nogometnog tijela.

Barcelona razmatra tužbu protiv španjolskog nogometnog saveza (RFEF) zbog navodne nepravde na utakmici El Clasica. To se posebno odnosi na situaciju iz prvog dijela kada Barceloni nije priznat pogodak za kojeg iz Katalonije tvrde da je lopta prošla liniju.

Pored toga, UEFA nije zadovoljna što Španjolski nogometni savez još nije izabrao novog predsjednika, a neki od kandidata su suspendirani zbog korupcijskih skandala. Luis Rubiales, bivši predsjednik Saveza, također je suspendiran sa svih nogometnih dužnosti na tri godine zbog seksističkog skandala na finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Ako UEFA ostvari svoju prijetnju, to bi značilo da španjolski klubovi ne bi mogli sudjelovati u Ligi prvaka, Europa ligi i Konferencijskoj ligi, dok bi španjolska reprezentacija bila isključena s Europskog prvenstva i Lige nacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:15