StoryEditorOCM
SplitNIGDJE KOMUNALE

Splitski liberali optužuju Puljka za najšporkiju politiku na kotarskoj razini: ‘Ne mogu surađivati s bivšim kolegama na Mertojaku, a HSP im na Žnjanu nije smetao? Jadno!‘

Piše Split SD
21. listopada 2022. - 12:19

Splitski HSLS osvrnuo se na najnovije događaje oko konstituiranja kotarskog vijeća Mertojaka.

- Kada je Centar na Žnjanu složio vlast s vijećnikom HSP-a, Puljak je se pravdao: "Mislim da tu nema neke velike politike, to su komunalni poslovi i mi uvijek napominjemo i motiviramo naše susjede da budu aktivni u svojim kotarevima, jer to će njima ali i nama olakšati upravljanje, uređivanje, ali i daljini razvoj našeg grada".

Nakon 20 dana, kada Centar treba složiti vlast s njima bliskom lijevom opcijom na Mertojaku:

- Kotarsko vijeće Mertojaka nije se formiralo ni iz drugog pokušaja. Centar ne želi podržati lijevu koaliciju SDP - Pametno za Split i Dalmaciju jer uvjetuju i promjenu dogovora u kotaru Lučac Manuš, navodi se u članku.

Dakle, ne samo što se vijećnik Centra nije došao na dvije sjednice, čime je blokirao formiranje Vijeća i nastavak rada, nego će građani Mertojaka izgleda i na nove izbore! A zašto? Jer Centru ne paše rasplet ne samo na Mertojaku, nego još i ucjenjuju raspletom u kotaru Lučac Manuš!?

Pa dokle to ide? Zar je zaista "razvod" s ekipom ex. Pametnog bio toliko bolan da je želja za uništenjem te opcije (koja je btw. i dovela gradonačelnika gdje je danas), jača i važnija od interesa kvarta, za koji se oni tobože bore?

Ovo što Centar radi na razini kotareva, ne da nema veze niti s "komunalnim poslovima" niti "olakšavanjem upravljanja i razvoja grada", kako su govorili ima 20 dana nakon koalicije s HSP-ovim vijećnikom.

Budimo realni, ovo što oni rade je ona najšporkija politika, koju bi opet trebali platiti građani iz svojih džepova ako dođe do ponavljanja izbora. Neodgovorno, nekonstruktivno, ucjenjivački - jadno! - stoji u priopćenju koje potpisuje Hrvoje Bašić, predsjednik splitskog HSLS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 18:06