StoryEditorOCM
Splitgesta potpore

Mostovac objasnio zašto je napustio sjednicu nakon vrijeđanja Lidije Bekavac: Tužno i žalosno... Zar se teško ispričati?

Piše Split SD
26. travnja 2024. - 16:52

Mostov vijećnik Tihomir Galić u priopćenju koje je poslao medijima je objasnio zašto je danas zajedno s ostalim oporbenim vijećnicima napustio sjednicu Gradskog vijeća nakon što je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević izvrijeđao HGS-ovu vijećnicu Lidiju Bekavac.

- U trenutku kada jedna osoba u prostoriji s vama, u ovom slučaju u vijećnici grada Splita, osjeti tjeskobu, osjeti se povrijeđenom i kada iz istih razloga-osjećaja napusti tu istu prostoriju, najmanje što sam mogao učiniti jeste da istoj pružim potporu i razumijevanje.

U ovom slučaju to je bio čin napuštanja sjednice Gradskog vijeća. Nikakve politike, nikakvog dogovora, nikakvih klanova i zavjera – jednostavno ljudska reakcija u trenutku kada netko treba pomoć.

image
Vojko Bašić/Cropix

Zašto se u gradskoj vijećnici govore neprimjerene riječi, zašto se vrijeđa, zašto se isto čak i tolerira, ne mogu i ne želim razumjeti.

U konačnici, zašto je toliko teško reći "pogriješio sam i ispričavam se" pa čak i u situaciji kada smatraš da nisi ništa krivo napravio, ako će se tom gestom povrijeđenoj osobi vratiti dostojanstvo i umiriti situacija, zašto?

Sve skupa držim tužnim i žalosnim, a posebno me takvo ponašanje čudi od pripadnika stranaka koje žele mijenjati i Grad i Državu na bolje. Nažalost, ali ovakvo ponašanje i postupanje je samo jedan veliki korak unatrag.

image
Paun Paunović/Cropix

Posebno me žalosti reakcija, odnosno izostanak iste, od vijećnica vladajuće većine koje očito iz "viših političkih i stranačkih interesa" nisu pružile niti minimum razumijevanja i podrške povrijeđenoj kolegici.

Nažalost to je tako u gradu Splitu, u republici Hrvatskoj - navodi Galić u svom priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:53