StoryEditorOCM
SplitS OVE STRANE MARJANA

Nesuđeni splitski šef komunale u akciji: Ne želimo da pješački spoj dviju ulica na Spinutu postane cesta! Vjerujemo da će Grad obustaviti sve

15. travnja 2020. - 09:44

Hoće li toliko spominjana stranačka vertikala, u ovom slučaju HDZ-ova, stati na stranu svojih ljudi koji im drže splitske kotare i, još važnije, biti na strani građana koji se protive planiranoj izgradnji cestovne poveznice Gajeve ulice i Puta svete Mande, bit će vrlo jasno i poznato tijekom idućih dana.

Vijećnici Kotara Spinut, kako smo i najavili, održali su svoju elektroničku sjednicu na kojoj je “jednoglasno odlučeno da se Gradu uputi zahtjev za obustavom postupka javne nabave za idejni projekt za izgradnju kolno-pješačkog spoja Gajeve ulice i Puta svete Mande”.

- Vjerujemo da će zahtjev našeg kotarskog Vijeća za obustavom postupka gradska vlast već sutra uvažiti - objavljeno je na službenoj kvartovskoj stranici na Facebooku, pri čemu nije teško zaključiti da iza poruke stoji Andrija Čaljkušić (HDZ), prvi čovjek Spinuta.

Nakon takve rečenice otvara se niz pitanja, jer je, eto, baš slučajno što šef kvarta, ali i kotarskog ogranka vladajuće stranke na gradskoj razini, zna da će vlast u Banovini “već sutra uvažiti” zahtjev s ove strane Marjana. Također, otvoreno ostaje i pitanje kako Čaljkušić kao kotarski čelnik, ali, ponavljamo, i kao ne baš “običan” član vladajućeg HDZ-a, do sada nije znao što gradski oci smjeraju na tom dijelom njegova kvarta, tim više što su i iz Društva “Marjan” u svojoj reakciji nakon našeg prvog teksta istaknuli da je projektant već naručene obnove Gajeve ulice upozorio da eventualni cestovni spoj s Putom svete Mande nije izvediv zbog “nesređenog stanja katastarskih čestica na terenu”.

Budući da je Čaljkušić svojedobno otvoreno ciljao i na tada upražnjenu fotelju gradskog “ministra” komunale, što mu nije uspjelo, pa je u konačnici za svoj samoprijegor nagrađen mjestom šefa operative u “Čistoći”, vrlo je zanimljivo pratiti njegove ocjene i odluke u aktualnoj situaciji koja je u domeni sektora izgradnje, ali u globalu - komunale.

I na kraju se nipošto ne smije zaboraviti napisati kako su cijelu priču ponovno “zakotrljali” ovih dana toliko prozivani novinari, u ovom slučaju iz naše redakcije, a rezultirala je otvorenim negodovanjem stanara zgrada koje su u prvom susjedstvu sadašnjeg pješačkog spoja dviju ulica kojom bi se trebao “provući” planirana prometnica, te reakcijom Društva “Marjan”, kvartovske oporbe predvođene SDP-om, a u konačnici i aktualnog HDZ-ova vodstva Spinuta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 02:42