StoryEditorOCM
SplitGRAD ČASTI

Ako se niste još okusili bakalara, sutra možete mukte. Dijeli se pet tisuća porcija, pa budite brzi. Evo detalja...

Piše Split SD
23. prosinca 2023. - 11:19

Ako se niste okusili bakalara ovih dana, a mnogi zbog njegove visoke cijene sigurno nisu, sutra se možete ovom delicijom okrijepiti mukte.  Grad Split se i ove godine pobrinuo za besplatne porcije bakalara koje će u obilatim količinama podijeliti. Ove godine bakalar će se kuhati na crveno, a pripremat će ga više od 30 kuhara okupljenih u udrugu Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija.

image

Kupljeno je 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira

Saša Burić/Cropix

Za nabavu namirnica zaslužan je Grad Split, a financijski su dali ruke Turistička zajednica grada Splita i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije.

Za pet tisuća porcija bakalara na crveno upotrijebit će se 220 kilograma bakalara i 700 kilograma krumpira. Bakalar će se pripremat u teći promjera 2,6 metara, napravljenoj u splitskom škveru prije 18 godina kada je prvi put održana manifestacija "Splitu s ljubavlju" na poticaj tadašnjeg gradonačelnika Zvonimira Puljića i vrsnog kuhara i osnivača udruge ŠKMER Mira Bogdanovića.

image



 

Saša Burić/Cropix
image



 

Saša Burić/Cropix

Podjela bakalara započet će u nedjelju u 12 sati na Peškariji. Dijelit će ga 70 splitskih volontera, a uz bakalar građani će dobiti i paketić s fritulama koje su ispekli vrijedni DES-ovci.

Prigodni blagdanski program započet će u 11.30 sati, vodit će ga novinarke Franka Jović Tonkli i Ivana Šilović, a nastupit će Gradski zbor Brodosplit i glazbeni sastav Providenca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:19