StoryEditorOCM
Receptijednostavna priprema

Domaći kruh gotov za manje od dva sata: po ovom receptu svima će uspjeti savršeno, nema kompliciranja i dugog čekanja

Piše T. S. M.
1. travnja 2024. - 17:12

Pojeli ste sav kruh, a nigdje otvorenog dućana na vidiku... Ili vam se jednostavno ne da izlaziti u potragu? Bili kako bilo, tražite recept za domaćin kruh, a kako se zapravo još oporavljate od Uskrsa nikakvom kompliciranje ne dolazi u obzir.

Kompliciranja ni ne mora biti, jer koliko god je super napraviti kruh u čiju će se pripremu uložiti pusti sati truda, uključujući noćenje u hladnjaku i primjenu različitih tehnika rastezanja i preklapanja tijesta, još ga je ljepše znati napraviti kao od šale i u čas posla.

Ako vam pak nije problem malo pričekati i željeli biste se sutra ujutro probuditi uz miris svježeg kruha dobivenog sporom fermentacijom (to ga čini probavljivijim), svakako isprobajte ovaj izvrstan recept.

Za sve vas kojima se ipak ne da čekati i htjeli biste već kroz manje od dva sata uživati u svježem kruhu, donosimo jedan jako dobar i jednostavan stari recept. Po njemu, bez ikakvog kompliciranja, kruh svima ispada savršeno, a jedna mala caka ubrzava proces dizanja i skraćuje čekanje.

Brzi domaći kruh

Sastojci:

500 g brašna
400 ml mlake vode
2,5 žličice kvasca
2,5 žličice ulja
2,5 žličice šećera
2,5 žličice soli

Priprema:

U prikladnoj posudi pomiješajte sve sastojke pa je pokrijte i ostavite na toplom oko 45 minuta.

Premijesite tijesto pa ga pustite da se odmori desetak minuta kako biste ga lakše oblikovali. Po isteku navedenog vremena oblikujte tijesto u štrucu pa ga pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata dok se ne udvostruči ili ga stavite u pećnicu zagrijanu na 60-80 stupnjeva u koju ste stavili i posudu s kupućom vodom pa će se puno brže dići.

Kad se tijesto diglo, zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva pa pecite desetak minuta, a zatim izvadite posudu s vodom i pecite još 15-20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. travanj 2024 22:30