StoryEditorOCM
Receptiuspjeh zajamčen

Brzi kruh koji svaki put ispadne savršeno: recept je jednostavan, a zahvaljujući malom triku skratit ćete vrijeme dizanja

Piše T.S.M.
4. veljače 2024. - 18:28

Opet ste zaboravili kupiti kruh? A možda ste se samo navukli na domaći. Sasvim razumljivo. Želite li isprobati novi recept, imamo ga, a drag nam je zbog toga što je sve relativno brzo gotovo i za njegovu pripremu nisu potrebne nikakve posebne vještine niti ikakvi čudnovati dodaci. Sve što vam treba su brašno, kvasac, sol i voda te još samo malo šećera i ulja. 

Ovaj stari recept svima ispada savršeno, a ono što ga čini prikladnim za moderna vremena je mala caka koja ubrzava proces dizanja i skraćuje čekanje koje je mnogima najmrži dio pripreme kruha.

image
Mint Images/Mint Images Via Afp

Brzi recept za kruh

Sastojci:

500 g brašna tip 550
400 ml mlake vode
2,5 žličice kvasca
2,5 žličice ulja
2,5 žličice šećera
2,5 žličice soli

Priprema:

U prikladnoj posudi pomiješajte sve sastojke pa je pokrijte i ostavite na toplom oko 45 minuta.

Premijesite tijesto pa ga pustite da se odmori desetak minuta kako biste ga lakše oblikovali. Po isteku navedenog vremena oblikujte tijesto u štrucu pa ga pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata dok se ne udvostruči ili ga stavite u pećnicu zagrijanu na 60-80 stupnjeva u koju ste stavili i posudu s kupućom vodom pa će se puno brže dići.

Kad se tijesto diglo, zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva pa pecite desetak minuta, a zatim izvadite posudu s vodom i pecite još 15-20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 11:15