StoryEditorOCM
TV&Realitydomaći urnebes

Luđe od sinoćnjih Oscara, prošla je jedino druga epizoda TLZP: Leteća proteza, Aleksandra Prijović od dva metra...

Piše Vanesa Tenžera
11. ožujka 2024. - 14:42

Sinoćnja, druga po redu epizoda "novog starog" showa "Tvoje lice zvuči poznato" iznjedrilo je pregršt "spektakularnih" trenutaka na koje je jedina prirodna reakcija bila plakanje od smijeha, počev od Antonie Dore Pleško koju je ponovno zapala uloga dalmatinskih legendarnih vokala, koje je "totalno skinula", premda je izgledala čas strašno, čas urnebesno, pa sve do leteće proteze koja je bila zvijezda večeri (ma sve da su planirali, ne bi im uspjelo ovo smisliti) i Aleksandre Prijović od dva metra.

Tko je propustio, zasigurno žali, a tko je upalio Oscare misleći da će mu pružiti više užitka od sinoćnje epizode TLZP, taj se gadno prevario. 

Prvo Mišo, sad Grašo 

Pleško je posve pošlo za rukom izimitirati Petra Grašu - njegove pokrete, gestikulaciju tijela, a posebno je oduševila vokalom - na trenutke je zaista zvučalo kao da pjeva Grašo, a ne mlada djevojka ispod silikonske maske i pregršt make upa s kojom je, ruku na srce, izgledala kao Grašo, odnosno, kao neka njegova sablasnija verzija. No Antonia je svojim zadatkom u potpunosti oduševila i žiri i publiku. 

"Što se tiče tvoje izvedbe, kad te našminkaju, srede i obuku, ok je da zaličiš na Grašu, ali to kako ti pjevaš kao on sa svojim, ženskim vokalom, kako to uspijevaš, bojim se, Grašo, da ti je karijera pa-pa, samo se drži restorana", poručio je Enis Bešlagić.

 "Dakle, sve one stvari koje sačinjavaju nečiji karakter, jednostavno bila si ista on. Ostala si ista u motu i hodu. Svatko od nas ima nešto upečatljivo u glasu, tako ima i Petar, i ti si u nulu skinula njega", komentirao je Goran Navojec.

image
Nova Tv Press/

"S Mišom si postavila visoko ljestvicu, ali ti ideš sve dalje i dalje. Ja mislim da s razlogom od tebe možemo očekivati stvarno svašta u ovoj sezoni. Meni je baš lijepo što si ti tu s nama i nadam se da uživaš u svemu ovome", rekla joj je Minea.

"U prošloj emisiji si bila muškarac, danas si opet, ja jedva čekam da vidim tebe kao ženu, u tvom punom sjaju, veselimo se tome. Bila si veličanstvena, bila si maestralna i svaka ti čast na tome", zaključio je Mario Roth.

Aleksandra Prijović od dva metra

Nakon pet zagrebačkih Arena, (lažna) Prija punila je suzama sve oči koje su bile prikovane uz male ekrane gledajući urnebesan nastup Alena Bičevića u kojem se prerušio u Aleksandru Prijović. S jarkom šminkom, kratkom uskom haljinicom i štiklama, sve je doduše nalikovalo na kakav "drag show", a Alen je oduševio, ali i iznenadio s dvije stvari: sposobnošću da pleše i šeta u potpeticama, i zapravo vrlo dobrim "trilerima", na kojima bi mu pozavidjele mnoge "turbo folk" kolege, koje ih nažalost, nemaju. Alen bi mogao razmisliti o kakvoj turbo folk numeri, a Prijović (ona prava), o duetu s Alenom. 

image
Nova Tv Press/

"Jadan od onih ljudi koje ne bih volio srest u mračnoj ulici po noći, ali nikako", komentirao je odmah nakon nastupa voditelj Igor Mešin te se našalio na njegov račun, a žiri je bio oduševljen.

"Prije svega zabavio si nas, i to opasno. Baš opasno. Ovo je toliko teško, stvarno je, ti si muški vokal i to fenomenalan, i onda ovako izvesti jednu žensku pjesmu... Ma, Alene, svaka ti čast!" rekla je Minea.

Teško bi zaista bilo nadmašiti ovakav nastup, pa je Alen zasluženo proglašen pobjednikom večeri. Osvojenu nagradu Alen je poslao u svoj Mali Lošinj, a oglasio se i na Instagramu.

image
Nova Tv Press/

‘‘Fenomen od žene koja puni Arene! Alen, prijatelji me zovu Prija!‘‘ napisao je u opisu uz fotografije s nastupa.

Leteća "proteza"

Teško je bilo nadmašiti i scenski nastup Mie Negovetić, no ne zbog pretjerano teške koreografije, ili prekrasnih kulisa, već zbog jednog potpuno neplaniranog trenutka, koji je naposljetku, "progutao" cijeli performans, a zasigurno će ostati urezan u pamćenje svih gledatelja kao jedan od smijehotresnijih.

Mia je izvela pjesmu Da ti nisam bila dovoljna, koju je Vanna pjevala u grupi ET, istina, o glazbenoj izvedbi nema se puno za reći, osim da je bila odlična, no u trenutku kad se Mia već "ušuškala" u ulogu Vanne i sigurnost poprilično monotonog nastupa (u usporedbi s recimo, Alenovim), Negovetić su ispali umjetni zubi, što je izazvalo brojne reakcije, a smijeh je bilo nemoguće obuzdati i publici, i žiriju, u trenutku kada je zube ubacila u Enisovu šalicu. "Ostala sam bez zubi, ali dešava se", poručila je Mia nakon nastupa. "Znači, takva je pjesma da zubi otpadaju", našalio se odmah Enis Bešlagić.

"Grizla si, jako si zagrizla Vannu. Mislim da će ona imat 1001 komentar. Moram priznat da je ovo najbolji detalj bio, da nikad u ovoliko sezona nisu nikom ispali zubi. Je li se to dogodilo i Vanni? Ako je, onda si je fantastično skinula. Što se tiče svega ostalog, sama znaš", rekao je Enis.

"Vratila si me, Mia, u neke sretne dane moga djetinjstva, kada je grupa ET žarila i palila našom scenom. Prošli put si mi zvučala kao Ariana Grande, a večeras si mi ipak malo više zvučala kao Mia nego kao Vanna, ali to ništa ne umanjuje. Imala si mote koje Vanna ima i bila si sjajna. I super mi je kako si se snašla u cijeloj toj situaciji sa zubima, to pokazuje koliko si ti profesionalna i koliko ozbiljno shvaćaš ovaj show", komentirao je Mario Roth.

"I koliko je dobro imat duple zube", dobacio je opet Enis. "Tvoje vokalne sposobnosti znamo, ja sam isto večeras čula malo više Mije nego Vanne, ali i ti si sama rekla da imaš strahopoštovanje. Mia, ti si bombica", poručila joj je Minea.

"Scenski pokreti 100 posto, vokal 78 posto, duhovno slijeđenje objekta imitacije 47 posto. Znači sve to skupa bit će i više nego dovoljno za prolaz u sljedeći krug", našalio se malo Goran Navojec pa je također pohvalio Mijinu improvizaciju tijekom nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:41