StoryEditorOCM
Šuška seHARRYJEVI MEMOARI

Tajne polako izlaze na vidjelo: Netrpeljivost između Kate i Meghan započela je zbog - sjajila za usne? Evo zašto se raspao odnos kraljevskih nevjesta

Piše MOZAIK SD
9. siječnja 2023. - 13:23

Memoari princa Harryja "Spare", službeno se objavljuju 10. siječnja, a već su podigli veliku medijsku prašinu, piše Žena.

Naime, popularne britanske novine "The guardian" prije službenog objavljivanja knjige dobila su ekskluzivan uvid u neka poglavlja. U njima se Harry između ostalog dotakao i očigledne distance između Kate Middleton i Meghan Markle, odnosno situacija koje su vodile tome da se dvije kraljevske jetrve ne podnose baš najbolje. 

image
Kota Kawasaki/The Yomiuri Shimbun Via Afp

U jednom od otkrivenih poglavlja Harry je prepričao situaciju u kojoj je Meghan "tipično ženski" zamolila Kate da joj prije pojavljivanja pred kamerama posudi sjajilo. Spomenuo je i dramu s haljinama za djeveruše na njegovom i Meghaninom vjenčanju te Meghaninu izjavu da Kate ima "trudnički mozak", što joj princeza od Walesa nikada nije zaboravila, a očito ni oprostila. 

Harry je Meghan upoznao s Kate 2017. godine, nakon šest mjeseci veze. Bivšu glumicu je ranije upoznao princ William, ali s obzirom na to da je njegova supruga Harryju predstavljala sestrinsku i pomalo majčinsku ulogu, logično je da je osjećala veliku dozu uzbuđenja prije upoznavanja. Na svačije razočarenje, već u prvim trenutcima dala se naslutiti velika razina nekompatibilnosti između nove nevjeste i buduće kraljice, ali i kralja. 

image
John Stillwell/Afp

Iako je tada za medije rečeno da je prvi "dupli spoj" prinčeva i njihovih partnerica prošao dobro, Meghan je u Netflixovom dokumentarcu "Harry and Meghan" podijelila drugu stranu priče.

- Sjećam se da sam bila u pohabanim trapericama. Ja sam inače tip koji se voli grliti. Tek kad su otišli i kada su se vrata zatvorila pomislila sam - sada se mogu opustiti, priznala je Markle pred kamerom.

Čuveno sjajilo za usne 

Iako je odmah napomenuo da članovi kraljevske obitelji često putuju i provode mnogo vremena zajedno - što vodi do neizbježnih sukoba, samo u objavljenim poglavljima Harry je prepričao čak tri različite drame koje su se odvile između kraljevskih nevjesti.

image
Richard Pohle/Afp

U jednom je tako spomenuo da je na samitu 2018. godine Meghan prije "Royal Foundation" događaja zamolila Kate da joj posudi sjajilo za usne. Iako naočigled normalna zamolba "žene ženi", Kate je navodno bila jako iznenađena te je, dok je pretraživala torbu, nezadovoljno mrmljala sebi u bradu. Meghan je posuđeno sjajilo, umjesto direktno na usne, nanijela na prst, a Kate se navodno zgražala. 

Još jedan sukob koji se dogodio te iste godine bio je vezan za djeveruše na Meghaninom vjenčanju. Prema izvorima, Kate je sugerirala da bi se trebao pratiti protokol prema kojem sve djevojke ispod haljine moraju nositi hulahupke, što je Meghan odbila. Izvori tvrde da se tijekom rasprave Meghan jako iznervirala te da je rasplakala Kate. O sukobu je pisao i Tom Bower u knjizi "Revenge: Meghan, Harry, and the War Between the Windsors", a rekao je da su se prema anonimnom izvoru Meghan i Kate verbalno sukobile oko dress code-a. 

Popularnost ove drame dokazala je i činjenica da je Oprah tijekom svoga intervjua s Meghan htjela saznati istinu iz prve ruke. Meghanina verzija bila je potpuno drugačija: - Ona (Kate) je bila jako iznervirana zbog nečega i nije imala namjeru odustati. Ali, ispričala mi se i poslala mi je cvijeće. Nije to bio nikakav sukob, ne bih ulazila u detalje jer se ispričala i nastavile smo dalje, rekla je Meghan i dodala: - Najteže je prijeći preko nečega za što ste optuženi, a niste krivi. Meni je zapravo nanesena nepravda i uz to su me proglasili krivom". 

Izgleda kako je glavni uzrok netrpeljivosti između Kate i Meghan nisu sukobi, već činjenica da svaka ima svoju verziju priče, kojih se drže grčevito. Kako pred kamerama, tako i pred supruzima, iza zatvorenih vrata. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2023 11:18