StoryEditorOCM
ShowbizBORBENE NARAVI

Život je nije mazio: ovo je priča Noe Kirel, predstavnice Izraela i najljepše žene na ovogodišnjoj Euroviziji

Piše SCENA SD
13. svibnja 2023. - 19:50

Pažnju javnosti u prvoj polufinalnoj večeri osim Leta 3 uživala je i izraelska predstavnica, 22-godišnja Noa Kirel.

Mlada pjevačica je vrlo brzo stekla titulu najzgodnije pjevačice na Eurosongu, a mnoge je dojmila i njezina neočekivana plesna točka koju je izvela tijekom nastupa. Usprkos mladim godinama, Noa je već postigla puno toga, ona je voditeljica, glumica, tekstopisac i pjevačica, prenosi Story.

image
Livio Andrijić/Cropix

Svoju debitantsku pjesmu Kirel je izdala već s 14 godina, s 18 je potpisala ugovor s Atlantic Recordsom, a 2020. je dobila nagradu za najboljeg izraelskog izvođača na MTV Europe Music Awards.

Ipak, lijepu i talentiranu Nou život nije uvijek mazio. Kao mala beba imala je velikih zdravstvenih problema, a sa samo dva mjeseca dijagnosticirana joj je teška bolest bubrega.

Pri rođenju su joj roditelji nadjenuli ime Noya, ali nakon što se razboljela, rabin im je predložio da joj promijene ime u Noa (što na hebrejskom znači pokret), u šali dodavši da će biti plesačica. Iako joj se zdravlje popravilo, Noa danas ima samo jedan funkcionalan bubreg. Drugi joj se zbog bakterijske infekcije nikada nije razvio. 

Noa se 2020. pridružila izraelskoj vojsci i služila je u vojnom bendu. Odslužila je obaveznu dvogodišnju službu te je 14. veljače prošle godine časno otpuštena. Od listopada 2021. u vezi je s izraelskim modelom i glumcem Tomerom Hacohenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:48