StoryEditorOCM
ŽivotPRAVA STVAR

Ovo su najbolje poze za seks, u njima žene najviše guštaju. Orgazam će sigurno postići, ali uz jedan dodatak

Piše mozaik sd
30. srpnja 2023. - 16:10

Koja poza je ženama "najsigurnija" za postizanje "atomskog užitka", čitaj: orgazma? Novo istraživanje pokazuje - ono već poznato: da se, ukoliko je o orgazmu prouzročenom penetracijom riječ, najsigurnije postiže u misionarskom položaju. No, uz jedan mali dodatak: jastuk ispod ženine stražnjice kako bi se njezina karlica nešto podignula tijekom spolnog čina, priše časopis Sexiologies.

image
/Shutterstock

Istraživanje je bazirano na - empirijski dokazivom: ispitivanju protoka krvi u klitoris (dražicu) prije i poslije seksa, i to u pet bazičnih i najučestalijih poza. Istraživanje su inače proveli stručnjaci s privatne ginekološke klinike New H Medical iz New Yorka.

Ostale (manje učinkovite) poze su uključivale partnericu iznad "lice u lice", sjedeću "face to face-pozu", klečeću pozu sa stražnjom penetracijom i "misionarku" - ali bez dodatka jastuka.

Poza s najmanje orgazmičkog potencijala, od navedenih, kod žena je "doggy" ili klečeća poza, i ta (na uzorku ispitanika-partnerskog para) proizvodi najmanju količinu direktnog klitorisnog kontakta te rezultira neznatnim povećanjem krvotoka u klitoralnom dijelu koji je, čini se, lakmus.

image
/Shutterstock

Autori studije navode da su studije provedene uz asistenciju para koji je općio u znanstvene svrhe praćen ispitivanjem znanstvenika, što bi donekle moglo kompromitirati rezultate. Stoga valja uzeti u obzir da ne vole svi ljudi iste stvari u krevetu, napominju autori studije koja je ipak potkrijepljena mjerenjima i egzaktnim rezultatima - prokrvljenosti klitorisa - te stoga validna.

Zadnje istraživanje je inače samo potvrda sličnih otkrića koja su obuhvaćala prethodne, pa i daleko opsežnije studije. Jedan rad iz 2020. godine uključio je 20.000 čeških heteroseksualnih ljudi, ispitavši ih o njihovim preferencijama u okviru od trinaest seksualnih poza, kad se također pokazalo da je "face to face" kontakt - prava stvar. No, uspjeh je tada polučila i poza u kojoj žena dominira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:43