StoryEditorOCM
PanoramaKRALJEVSKI SKANDAL

Albanskog princa Leka napala supruga od koje se razveo prije dva mjeseca, snimke procurile iz policijske postaje

Piše MOZAIK SD
8. ožujka 2024. - 23:34

Albanski princ Leka II. početkom je siječnja priopćio kako se razvodi od Elie Zaharie. "Vrijednosti međusobnog poštovanja i razumijevanja od sada će biti temelj odnosa, koji će biti motiviran rastom i obrazovanjem princeze Geraldine. Duhovna i fizička dobrobit djeteta ostat će u središtu njegove pažnje, posvećena osiguravanju sretnog i sigurnog života Geraldine", navodi se u priopćenju. 

Sada se na društvenim mrežama pojavio video u kojem Elia, u pratnji oca, napada Leku. Video je snimio sam Leka, a na njemu je prikazano nasilje dok je bio u posjetu njihovoj kćeri, princezi Geraldine. Nakon svađe, i sa snimkom kao dokazom nasilja, Leka je otišao na policiju optuživši bivšu suprugu i bivšeg punca. Već nakon par sati snimka je iscurila iz policijske postaje i objavljena na društvenim mrežama.

image

Bivša princeza i njezin otac

Screenshot Albania Times/

Događaj se zbio 5. ožujka, kada je, držeći se dogovora o skrbništvu, Leka otišao u stan u kojem Elia živi s kćeri u Tirani kako bi vidio princezu Geraldine. Tamo je bio i otac bivše princeze, Gjergj Zaharia, koji se nije ustručavao verbalno napasti svog bivšeg zeta. Sama Elia završila je usred sukoba, vrijeđajući princa, uvjeravajući ga da je "prevarant", dok je sve snimao mobitelom. Gjergj je čak zgrabio komad drveta kako bi pretukao Leku, ali Leka je brzo napustila mjesto događaja, piše CNA.

Sljedećeg dana, list ‘Shqiptarja‘ objavio je prijavu koju je princ Leka podnio u policijskoj postaji u Tirani, popraćenu slikama događaja. Tada je tajništvo ugašene Albanske kraljevske kuće bilo prisiljeno poslati priopćenje: "Objavljeno je da je u popodnevnim satima 5. ožujka princa Leku fizički napadnuto tvrdim predmetima od strane bivše supruge i bivšeg punca, a videozapisi ovog trenutka objavljeni su na društvenim mrežama [...]. Kraljevski sud izražava duboko razočaranje institucijama za provedbu zakona, za koje sumnjamo da krše pravo na anonimnost otkrivanjem videozapisa trećim stranama. Prinčev odvjetnik Aranit Roshi sudjelovalao je 6. ožujka u televizijskom programu ‘Repolitix‘, u kojem je rekao da su odnosi između bivših supružnika do sada bili vrlo dobri. "Ranije nije bilo nasilja. Ovo je nesretan slučaj koji se dogodio", rekao je odvjetnik. 

Kralj Zog I., prijestolonasljednikov pradjed, bio je prvi monarh zemlje nakon stjecanja neovisnosti. Vladao je od 1928. do 1939., kada je Albaniju napala Mussolinijeva Italija, a kraljevska obitelj otišla u egzil.

Albanija je postala komunistička nakon Drugog svjetskog rata, a monarhija nikada nije obnovljena. Međutim, Zoga I. sina, Leku I., Narodna skupština u egzilu proglasila je kraljem 1961. Nakon njegove smrti, naslijedio ga je njegov jedini sin Leka II.

Elia Zaharija je vikala:
"Udario si tatu koji ima 70 godina. Udario si mog ocaa, odvest ću te na sud, ne čini se da si žrtva. Tukao si mi oca. Nemaš školu, imaš samo četiri razreda. Falsificirao si dokaze, rekao si albanskoj državi da si obrazovan", čuje se kako Elia govori."

image

Davna, sretna vremena 

Malton Dibra/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:53