StoryEditorOCM
ObalaMOŽE LI LUĐE?

Najpoznatiji splitski ilegalni graditelj predriblao državu, Inspektorat prisiljen stopirati postupak rušenja na Vruji

Piše Gordan Zubčić
17. ožujka 2023. - 11:15

Potez tvrtke "Point-Split", pretplaćene na unosan posao održavanja gradskih pločnika, i njezina vlasnika Stipe Latkovića, čovjeka koji koketira s političarima svih (predsjedničkih) dresova, od Mesića do Milanovića, itekako je stopirao državne bagere.

Nakon što smo prošlog petka otkrili da je žalba Latkovićevih građevinara usporila namjeru Državnog inspektorata (DIRH) da javnim nadmetanjem pronađe građevinara koji bi rušio Latkovićeve bespravne objekte na državnom zemljištu na Vruji i jednako ilegalne pristupne ceste do Jadranske magistrale, priča je dobila novi nastavak. Sveo se na jednu, ali znakovitu rečenicu:

- Žalba izjavljena protiv dokumentacije o nabavi odnosno izmjene dokumentacije o nabavi sprječava nastavak postupka javne nabave za sve grupe predmeta nabave - naveli su iz DIRH-a u dokumentima vezanima uz taj postupak, te time priznali da ih je čovjek koji je puna dva desetljeća driblao i županijsku i državnu vlast još jednom predriblao.

Premda je rješenje Županije splitsko-dalmatinske o oduzimanju koncesije na pomorskom dobru u skrivenoj uvalici između Omiša i Makarske nedavno postalo pravomoćno, bageri očito neće tako brzo "napasti" sporne objekte i put. Riječ je, podsjetimo, o poslu koji je procijenjen na 283 tisuće eura ili oko 2,13 milijuna kuna.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 16:01