StoryEditorOCM
Svijetnije više siguran

Znakovita poruka bivšeg šefa CIA-e: ‘Ja bih se na Prigožinovom mjestu izbjegavao otvorene prozore‘

Piše vijesti sd
26. lipnja 2023. - 08:28

Bivši direktor CIA-e i umirovljeni američki general David Petraeus, koji nerijetko zna komentirati situaciju u ratu u Ukrajini, smatra da je život šefa Wagnera Jevgenija Prigožina - ugrožen.

Naime, iako se Prigožin navodno dogovorio s ruskim vodstvom da sve optužbe protiv njega budu povučene te da se iz propalog pokušaja puča izvuče bez posljedica, Petraeus smatra da baš i nema garancije da će se Moskva tog dogovora držati.

Prema njemu, Prigožin bi se u Bjelorusiji, kamo će otići (ili je već otišao) prema dogovoru s Kremljom u kojem je posredovao Aleksandar Lukašenko, trebao čuvati - otvorenih prozora, prenosi Jutarnji list.

Bivši šef CIA-e se referirao na broj istaknutih Rusa koji su umrli u nejasnim okolnostima, pri čemu je jedan dio njih poginuo nakon pada kroz prozor, osobito nakon što je Rusija pokrenula ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu u veljači 2022.

- Prigožin je sačuvao svoj život, ali je izgubio Wagnerovce. Trebao bi biti vrlo oprezan oko otvorenih prozora u svom novom okruženju u Bjelorusiji, rekao je Petraeus za CNN.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 07:05