StoryEditorOCM
SvijetČetvrti slučaj

Zašto je Poljska u jednom danu uništila čak 160 tona ukrajinskog žita?! Ukrajinski dužnosnik sve razotkrio na X-u

Piše Vijesti SD
25. veljače 2024. - 18:05

Oko 160 tona ukrajinskog žita uništeno je na poljskome željezničkom kolodvoru u jeku velikih prosvjeda poljoprivrednika, a visoki ukrajinski dužnosnik u nedjelju je taj čin nazvao "neodgovornim činom koji prolazi nekažnjeno" - prenose HRT i Hina.

Poljski poljoprivrednici koji ovaj mjesec prosvjeduju protiv, kako su kazali, nepoštene konkurencije iz Ukrajine i propisa Europske unije o zaštiti okoliša, blokirali su autoceste i granične prijelaze s Ukrajinom te su prosuli ukrajinsko žito iz željezničkih vagona.

- Ove slike pokazuju 160 tona uništenoga ukrajinskog žita. Žito je bilo u tranzitu prema luci Gdanjsk, a zatim prema drugim zemljama, objavio je zamjenik premijera Oleksandr Kubrakov na X-u, objavivši niz fotografija na kojima se vidi gomila tereta prosutog iz željezničkih vagona.

- Ovo je četvrti slučaj vandalizma na poljskim željezničkim kolodvorima. Četvrti slučaj koji nije kažnjen i neodgovoran je, napisao je Kubrakov.

Lidia Kowalska, glasnogovornica policije iz sjevernoga poljskog grada Bydgoszcza rekla je da se incident dogodio u obližnjem selu Kotomierz i da je rasuti proizvod koji se transportirao zapravo kukuruz.

- Detalji i okolnosti se istražuju, rekla je Reutersu. Dojavu o prosutom teretu dobili smo u 9.30. Pokazalo se da se radi o osam vagona, dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:21