StoryEditorOCM
Svijetsuluda zavjera

‘Uvjerena sam da je Brigitte Macron zapravo muškarac. Sve sam istražila, stavljam svoj ugled na kocku zbog ove tvrdnje‘

Piše L.G./JL
13. ožujka 2024. - 11:13

Candace Owens, kontroverzna konzervativna komentatorica, na društvenoj mreži X iznijela je bizarnu teoriju o tome da je Brigitte Macron (70) zapravo rođena kao muškarac. Ovu lažnu zavjeru prvi je objavio krajnje desni časopis Faits et Documents nakon što je Emmanuel Macron (46) osvojio drugi mandat 2022., prenosi Jutarnji.hr.

Naime, priča se da je francuska prva dama ustvari rođena kao Jean-Michel Trogneux, prije nego što je u 30. godini konačno započela život kao žena. Osim toga, navodi se i da nije rodila nijedno od svoje troje djece, a za njezinog prvog muža, 69-godišnjeg umirovljenog bankara, koji je 2020. navodno umro kao pustinjak, tvrdi se da nikad nije ni postojao.

"Nakon što sam sve detaljno istražila, uvjerena sam da je Brigitte Macron zapravo muškarac i spremna sam staviti svoj cjelokupni ugled na kocku zbog ove tvrdnje. Svaki novinar ili publikacija koji pokušavaju odbaciti ovu vjerodostojnost odmah se mogu identificirati kao establišment. Ne namjeravam odustati od ove priče i pozivam ostale novinare da se pozabave ovom eksplozivnom pričom", izjavila je Candace Owens pa žustro nastavila:

"Ako Brigitte Macron doista želi opovrgnuti ove tvrdnje, neka objavi fotografije iz prvih 30 godina svoga života. Ali ne, ona to neće napraviti, lakše joj je ljude nazivati nazadnima i transfobnima. Pa samo nam pokaži stare fotografije!".

Owens je također analizirala rijetku fotografiju obitelji Brigitte Macron dok je ona bila dijete te zaključila da su prva dama Francuske i njezin stariji brat zapravo ista osoba.

"Teorija je da je prva dama Brigitte Macron rođena kao Jean-Michel Trogneux, tako da je ona zapravo Jean-Michel. Znači on je 30 godina živio kao muškarac, dobio petero djece, a onda je u dobi od 30 godina postao Brigitte. Pa bilo bi potpuno ludo kad biste rekli da ove dvije osobe (Brigitte i Jean-Michel) nisu nevjerojatno slične!

Uostalom, zašto onda Jean-Michela, za kojega tvrdi da joj je brat, odbija predstaviti javnosti? Ako ti je zbilja brat, molim te, samo se prošetaj s njim da se i mi napokon uvjerimo u to", rekla je Candace Owens.

Videozapisi u kojima novinari potiču i hvale ovu lažnu zavjeru o prvoj dami Francuske u međuvremenu su uklonjeni s YouTubea.

image
AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:10