StoryEditorOCM
Svijetkrađa u njemačkoj

Tvrtku za prijevoz novca zaposlenici pokrali treći put u godinu dana, žena je odšetala sa čak šest milijuna eura

Piše vijesti sd
10. rujna 2023. - 19:06

Neovisno o tome koliko je istinita, poznata je poslovica da su u postolara najgore cipele. Ta poslovica mogla bi vrijediti i za njemačku tvrtku za prijevoz novca Prosegur u Potsdamu.

Kako javlja policija, tijekom svoje smjene žena je 2. rujna glavnim ključem mirno otvarala sefove s novcem i trpala svežnjeve novca u vreće za smeće. Zatim je s njima izašla iz tvrtke. To se poslije sve vidjelo na snimci nadzorne kamere.

Žena je ostavila toliko malo tragova da ni sljedeći dan nitko nije primijetio da nedostaje čak šest milijuna eura. Ženin pomagač je uhićen u četvrtak, no ona je u bijegu, a policija je i dalje traži, piše Fenix-magazin.

Dakle, nije bilo pucnjave, eksplozije, munjevitog bijega, nije bilo nikakve spektakularne pljačke, kao što je to bila, na primjer, pljačka u Saarlandu početkom godine, ili u Kudammu u Berlinu kada su se pljačkaši prerušili u smetlare.

image

Zaposlenica je odnijela šest milijuna eura (ilustracija)

Pierre-philippe Marcou/Afp

Inače ovo je treća pljačka tvrtke Prosegur u godinu dana.

Stuttgartsku podružnicu u listopadu 2022. godine opljačkala je zaposlenica Mirnesa S.(42). Kada na nju nitko nije obraćao pažnju, u kutiju je stavila gotovo 80 svežnjeva novčanica od 100 i 200 eura i ukrala 1,25 mlijuna eura. Nakon toga je jednostavno napustila prostorije tvrtke. Kako je poslije rekla, učinila je to zbog ljubavi, a budući da ju je ljubav iznevjerila, odlučila se predati te je osuđena na tri godine zatvora. Novca i dalje nema.

I to nije sve, krajem prosinca prošle godine, 27-godišnji zaposlenik ukrao je iz tvrtke Prosegur 135.000 eura u gotovini. Osumnjičenik je u međuvremenu uhićen, a novcu koji je ukrao, kao ni onom kojeg je ukrala Mirnesa, još uvijek nema traga, piše Fenix-magazin.

Nije poznato kako će se ove krađe djelatnika odraziti na ugled i poslovanje tvrtke, osim ako ovakve krađe ne idu u rizičnost poslovanja s novcem.

image

Njemačka policija još traga za pljačkašicom

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:13