StoryEditorOCM
SvijetJužna Australija

Tinejdžer podlegao ozljedama od napada morskoga psa; On je samo jedan u nizu napadnutih posljednjih mjeseci

Piše vijesti sd
28. prosinca 2023. - 12:03

Morski psi posljednjih su mjeseci izuzetno aktivni u Australiji. Danas je jednoga tinejdžera, koji je plivao u blizini u blizini popularne plaže Ethel u nacionalnom parku Innes u Južnoj Australiji, nasmrt izmrcvario morski pas. Hitna služba stigla je brzo na mjesto napada, ali za tinejdžera je nažalost bilo prekasno.

Ethel, 450 metara duga plaža, do koje vodi neprohodna cesta, posebno je popularno mjesto za surfanje i turiste. Lokalni ribar rekao je da su veliki morski psi uobičajena pojava u tom području, izvještava Daily Mail.

image

Napad morskoga psa dogodio se na poluotoku Yorke u južnoj Australiji

Afp

Južna Australija posljednjih je mjeseci doživjela niz napada morskih pasa, sa dva smrtna slučaja. U svibnju je Simona Baccanella (46) ubio bijeli morski pas dok je surfao blizu Ellisona na zapadnoj obali. Daska za surfanje lokalnog učitelja kasnije je isplivala na površinu s golemim tragovima ugriza nakon što ju je zvijer odvukla pod vodu.

U studenom je 55-godišnjeg surfera Toda Gendlea nasmrt izmrcvarila velika bijela psina južno od Streaky Baya.

Samo tjedan dana poslije, Bridgette O‘Shannessy, 32, okrutno je napadnuta dok je plivala južno od Adelaidea. Zadobila je "iznimno ozbiljne ozljede glave" i trajno oštećenje živaca, a iz lubanje su joj morali izvaditi zube predatora.

Dana 2. listopada, Pamela Cook, 64, bila je prisiljena suočiti se s morskim psom tijekom jutarnjeg kupanja u blizini Beachporta, piše The Sun.

image

Upozorenja na morske pse u Australiji ne sprječavaju nesreće

Muhammad Farooq/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:56