StoryEditorOCM
Svijetsvoj na svoga

Rusi greškom bombardirali vlastito selo. Tvrde da poslije ovoga - nema žrtava

Piše vijesti sd
2. siječnja 2024. - 14:00

Rusija je priopćila da je u utorak slučajno, odnosno greškom bombardirala selo u svojoj južnoj regiji Voronjež u blizini Ukrajine, izvijestila je agencija AFP. Do incidenta je došlo istog dana kada je Rusija udarila na Ukrajinu masivnim raketnim napadom.

"Tijekom leta zračno-svemirskih snaga, iznad sela Petropavlovka u regiji Voronjež dogodilo se pogrešno ispaljivanje zrakoplovnog streljiva. Žrtava nema", stoji u izjavi ruske vojske koju su objavile ruske novinske agencije, a prenio The Guardian, piše Jutarnji list.

Ministarstvo je priopćilo da je u nesreći oštećeno šest privatnih kuća. "Istraga o okolnostima događaja je u tijeku. Na terenu radi komisija koja procjenjuje prirodu štete i pruža pomoć u obnovi kuća", stoji u priopćenju.

Na društvenim mrežama pojavile su se i videosnimke pogođenog mjesta, na kojima je očito da se radilo o povećem razaranju.

Guverner regije Voronjež, Aleksandar Gusev, rekao je da su neki od stanovnika Petropavlovke, oko 150 kilometara istočno od ukrajinske granice, premješteni u privremeni smještaj.

On je također ustvrdio da nije bilo žrtava, ali je otkrio da je "razaranje zabilježeno u sedam kućanstava".

image

Petropavlovka poslije bombardiranja

Screenshot X
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:36