StoryEditorOCM
SvijetColin Armstrong

Pronađen britanski milijunaš otet u Ekvadoru; Otelo ga je čak 15 otmičara, a o njegovoj djevojci kruže čudne glasine

Piše vijesti sd
20. prosinca 2023. - 12:47

Britanski bogataš, biznismen i bivši počasni konzul Colin Armstrong, kojega je protekloga vikenda otelo 15 gangstera iz njegove vile u Ekvadoru, spašen je uz angažman policije, piše Mirror, prenosi Jutarnji list.

Silom su ga prije nekoliko dana strpali u crni BMW, čiji je bio suvlasnik, koji je pronađen napušten blizu mjesta otmice. Oteta je i njegova djevojka, mlađahna Kolumbijka Katherine Paola Santos.

Šokantna otmica rezultirala je opsežnom policijskom istragom u koju su bile uključene i britanske obavještajne službe. Šef ekvadorske policije Cesar Augusto Zapata na X-u je objavio da je Colin Armstrong pronađen živ i zdrav.

glasine o Armstrongovoj partnerici

Dodao je da je uhićeno devet osoba povezanih s otmicom, ali nije iznosio pojedinosti.

- Na putu za Manabí, naše su jedinice oslobodile Collina A., koji je otet prije nekoliko dana u Los Ríosu. Na sigurnom je i zdrav. Uhitili smo devet osoba, objavio je na X-u. Objavio je i fotografiju na kojoj je britanski državljanin s dvojicom policijskih časnika. Lice su mu zamaglili.

Prema pisanju Mirrora, ekvadorska policija istražuje tvrdnje odvjetnika o Armstrongovoj partnerici koje sugeriraju da je njezino pravo ime Alberto Santos i da je imala operaciju kako bi izgledala ‘ženstvenije‘.

Navodno je viđena 24 sata kasnije u domu Nicka Armstronga, milijunaševa sina koji u Ekvadoru pomaže u poslu. Bila je u taksiju i nosila eksplozivni uređaj. Nakon dojave, policija je stigla na mjesto događaja i deaktivirala eksploziv. Pojavio se video koji prikazuje policajca kako pažljivo skida eksploziv s Armstrongove djevojke.

krvavi tragovi otmičara

Ona je na ispitivanju u policiji gdje se pokušava utvrditi jesu li je otmičari natjerali da nosi prsluk s eksplozivom. Kolumbijski portal El Heraldo ju je identificirao kao ženu na video snimci.

Pretpostavlja se da se otmica dogodila oko 2.45 sati tijekom noći po lokalnom vremenu na Armstrongovom ranču Rancho Rodeo Grande. Podsjetimo, dramatične snimke objavljene na internetu pokazuju da su otmičari za sobom ostavili krvave tragove nakon što su opljačkali Armstrongov ranč u pokrajini Los Rios. Na snimci koja se pojavila na internetu nedugo nakon otmice, vide se razbijeni tanjuri na podu i muškarac koji se drži za glavu. Zatim se vidi krv na podu spavaće sobe.

- Ovdje su ga udarili. Bože moj, što je ovo, čuje se žena na snimci.

Colin Armstrong dugi niz godina je povezan s Ekvadorom. Osnovao je tvrtku Agripac 1972. godine. Osim što je vlasnik velike poljoprivredne tvrtke, Armstrong je sa sinom direktor imanja Tupgill Park Estate od 500 hektara u blizini Leyburna u Sjevernom Yorkshireu.

Colinov drugi sin Leon Morris pomaže mu voditi restoran na obiteljskom imaju, koje godišnje primi 150.000 posjetitelja, piše Jutarnji list.

image

Colin Armstrong i djevojka Katherine Paola Santos

Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:27