StoryEditorOCM
Svijet‘ne gledajte tamo‘

Papa komentirao hodočašćenje kipu kupljenom u Međugorju: Ukazanja nisu uvijek stvarna, ne vjerujte svakome

Piše vijesti sd
5. lipnja 2023. - 08:26
Pope Francis leaves after his weekly general audience at St. Peter‘s square in the Vatican on May 31, 2023. (Photo by Alberto PIZZOLI/AFP)Alberto Pizzoli/Afp

Papa Franjo je kazao da ukazivanja Djevice Marije "nisu uvijek stvarna" nakon što su tisuće hodočasnika pohrlilli u jedan park u Španjoskoj gdje se nalazi kip Djevice Marije koji je u Međugorju kao repliku kupila Marie Giuseppe Scarpulle.

Stanovnici Trevignana su pozvali papu Franju da intervenira protiv Giuseppe Scarpulle, koja je dobila nadimke "Svetice" i "Vidovita" s obzirom na to da već pet mjeseci organizira mjesečne ceremonije u parku s pogledom na jezero Bracciano gdje se nalazi kip Djevice Marije, prenosi klix.ba.

Tijekom intervjua za Rai 1, kada su ga upitali o ukazanjima Djevice Marije, papa je rekao da ne treba vjerovati svakome.

“Ne gledajte tamo. Postoje ukazanja Djevice koja su stvarna, ali Djevica nikada nije privlačila (pozornost) na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kad je marijanska pobožnost previše usmjerena na tebe, to nije dobro”, kazao je papa.

Riječ je o kipu koji je Scarpulla kupila u Međugorju. Po povratku u Italiju tvrdila je da joj se Djevica ukazala, lila krvave suze i slala joj poruke. Zbog toga su brojni vjernici dolazili u posjet ovom kipu gdje su se molili i tražili ozdravljenje.

Lokalni biskup Marco Salvi prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg dana u mjesecu.

Njegova biskupija istražuje fenomen oko kipa, ali se u istragu uključila i policija. Privatni istražitelj je utvrdio da mrlje na kipu potječu od svinjske krvi, a pojedini sljedbenici su ispričali da su prevareni.

Zbog toga se Scarpulla suočila sa sudskom istragom. Ona je i u prošlosti bila osuđivana jer je osnovala fondaciju preko koje je skupljala donacije navodno za bolesnu djecu.

Prošlog mjeseca izjavila je da je nije pokolebala istraga, kao ni nalog da se staklena vitrina sruši.

"Neću se pomaknuti ni za milimetar jer sam u kući Božjoj i imam Djevicu na svojoj strani", naglasila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 13:53