StoryEditorOCM
Svijetcenzor x

Musk na Twitteru Zelenskog prikazao kao prosjaka, korisnici ga žestoko napali, tweet Ukrajinskog parlamenta izbrisan

Piše vijesti sd
2. listopada 2023. - 18:03

Američki milijarder Elon Musk ponovno je razbjesnio društvene mreže napadom na Ukrajinu. Musk, koji sve više zvuči kao trbuhozborac ruskih želja, pokušao se našaliti s apelima Volodimira Zelenskog za pomoć Ukrajini.

Tvorac Tesle, koji je osujetio napad dronovima na rusku mornaricu na Krimu, objavio je meme na svojoj društvenoj mreži Twitter (X) u kojem je predsjednika Zelenskog prikazao kao prosjaka koji neprestano traži pomoć od SAD-a.

Reakcija na Muskovu objavu nije se dugo čekala. U komentarima ne samo da su ga podsjetili da Zelenski traži pomoć kako se njegovi ljudi ne bi silovali i ubijali, već i da sam Musk dobiva ogromne subvencije od države.

Žestoku reakciju napisala je službena stranica ukrajinskog parlamenta, koja je koristila isti "meme" kao i Musk, ali uz natpis "Kada je prošlo pet minuta, a vi niste širili rusku propagandu". Ovaj tweet je izbrisan ubrzo nakon što je objavljen, piše Klix.ba.

Jedan od komentara pokazao je Muska u uniformi ruskog generala. U jednom od odgovora Musk je prikazan kao pas kojeg Putin drži na uzici zajedno s Trumpom.

Musk je prethodno u nekoliko navrata iznosio kontroverzne stavove o pripadnosti Krima, a Ukrajinci su ga optuživali da je odbio dopustiti korištenje sustava Starlink za napad na ruske brodove.

image

Izbrisani tveet Ukrajinskog parlamenta
 

Screenshot Twitter
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:18