StoryEditorOCM
Regijadragan bursać:

‘Trifunoviću, nije to pakao, nego pravna država! U kojoj zakoni vrijede za sve. Zato se Balkancu istinski i gadi‘

Piše Dragan Bursać/CDM
14. rujna 2023. - 17:24

Čuli ste to sigurno, srbijanskom glumcu Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulazak i boravak u Hrvatskoj, kao i u svim zemljama Europske unije, plus u tri države EFTA – Islandu, Lihtenštajnu i Norveškoj, zbog opetovanog prekršaja.

Trifunović je naime dobio izgon iz Hrvatske i zabranu ulaska u šengenski prostor zato što se samo u nekoliko dana više puta ponašao protuzakonito. Preciznije on i pas Mile, koliko god to smiješno zvučalo. A  Mile je rasni njemački ovčar, koga je Trifunović bez brnjice i povoca pustio na plažu, pa idući dan na ulicu. Opet, i to znate, počastio je onda Sergej hrvatsku policiju spletom logoreičnih upadica, nazivajući ih malo Francetićevim ustašama, malo spominjući Loru i Bleiburg. Da ne bude zabune, sve je to podijelio i s pučanstvom na društvenim mrežama. U tom svom “poetskom zanosu“, prekršio je čak dva zakona, Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakon o strancima, što ga je ukupno koštalo oko 1500 eura zajedno sa jednogodišnjim izgonom iz EU, piše Dragan Bursać za portal CDM.

Sergej Trifunović kažnjen s 500 € nakon incidenta na splitskoj plaži; Ljutit je napustio zgradu suda

Sergej Trifunović noćas opet kažnjen: ‘Nadam se da ćete od mojih 1500 eura sašiti uniforme po uzoru na Francetićeve‘

Dobro, mislim da smo ovo i više nego jasno apsolvirali: Jedan bahati, nadobudni glumac, javna ličnost, sklona da ne poštuje zakone biva kažnjena i to je to. Na koncu konaca, hrvatska policija je u svom izvještaju kazala da glumcu može biti široko polje i da može ići gdje hoće, ako misli da može:

Citiram:

“Konačno, svako od nas može slobodno birati mjesto i zemlju koju će posjetiti, ali svako od nas je i u obavezi poštovati zakone te zemlje.“

Splitska policija očitala bukvicu beogradskom glumcu: ‘Vrijeđao nas je ničim izazvan... Nema govora o haraču‘

Dobro.

Kažem to smo, nadam se precizno razjasnili. Još jedan u nizu opskurnih polugafova i ideoloških posrtanja Sergeja Trifunovića, koji pokazuje svojim ponašanjem da nije baš najoštrija olovka u pernici, pa mu svako vađenje ide lošije i od samog performansa mentalne gimnastike objašnjavanja, šta je htio reći svojim bizarnim ponašanjem. Sjetimo se onomad četničkih pjesama i pjesmuljaka, koje Trifunović opisuje performansom, a koga glupaci nisu shvatili. No dobro, to je njegovo pravo…

Samo, ovaj put se desila jedna promjena, nadobudni glumac se nije uopće posipao pepelom, nego je po povratku u Srbiju dodao pun gas izjavivši između ostalog kako je u Hrvatskoj “prošao pakao“.

Onda je pojasnio taj “pakao“. Valjda:

“ Ok. Ajmo ovako. Maltretiranja koja sam danas doživio mogu se usporediti s povijesnim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snage sa nekakvim prasećim glavama u majicama sa kragnom i Pit Bul security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ližu s gradskom vlasti. Maltretiranja koja sam danas istrpio nisam nikad i nigdje. Da kontraparafraziram Olivera Dragojevića – nikada više neću doći u Split. Adio. A bilo je lipo i svi vi moji dragi prijatelji iz Splita ste uvijek dobrodošli”, napisao je Trifunović, a prenosi Blic.

E ovo je problem! Ovo je poanta! Ovo je srž onoga što zovemo srpski svijet, Otvoreni Balkan, nazovite to kako hoćete. Prosječan Balkanac osjeća istinsko gađenje prema pravnoj državi u kojoj važe SVI zakoni za SVE. I za mene, i za tebe, i za Sanadera, i za Sergeja Trifunovića… Kako to zastrašujuće zvuči našem dinaroidu-da te može država kazniti, bez obzira na političku ili društvenu moć koju imaš, ako prekršiš zakon te države.

I zato se biraju gore spomenuta rusko-istočna udruženja, savezi i ostali BRICS-ovi, jer se može kako se hoće, a za one koji mogu malo više, zakona je malo manje.

Korupcija, drugovi i drugarice u svom primarnom obliku!

Trifunović: Nikad više neću doći u Split! Maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti

A naš čovjek je izuzetno, gotovo histerično osjetljiv na nemogućnost koruptivnih akcija po sistemu “znaš li ti ko sam ja“. Zapravo je toliko osjetljiv kad mu uskratite mogućnost nekažnjenog bahaćenja da mu se u centru Splita priviđaju legije Jure Francetića i ostalih mlad-ustaša, koji ga privode i maltretiraju samo zato što sirotan ne poštuje zakone. Kako je grda ta Hrvatska, i ta EU, i taj Schengen, i te pravne države gdje svi moraju poštovati zakone.

Kad Trifunović nakon privođenja kaže „Nikada više neću doći u Split“, on zapravo apelira na hrvatsku policiju da ga pusti da se s vučjakom bez brnjice i povodca bahati na plaži među djecom, ne bi li se on vratio u grad, šta li?!?!

P.S.

Pakao, to su drugi, govori Sartre dok sa one strane razuma Sergej Trifunović dobacuje-pakao to je civilizacija i pravna država. Pakao pravi!

Ali druže/gospodine Sergej, nije se desio pakao u Hrvatskoj kako ti patetično izjavljuješ, desila se pravna država, koja važi jednako za sve. I za tebe, i za dobrog psa Mileta, koji je kolateralna šteta tvoje bahatosti i za svakog građanina na tlu EU. Uz želju da se dogodine vratiš u Split, više posvećen drugim ljudima, a manje svom egu i bahatosti želim tebi i Miletu sve najbolje, piše Bursać za CDM.

Ante Tomić: Argument ‘gospođo, smirite se, neće vam ništa‘ je promašen. Ono što je vama krasno drugima može biti strašno

Eda Vujević: Trifunović je prošao bolje nego Thompson. Dobio je tri godine zabrane, i to hrvatsku politiku nije brinulo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:22