StoryEditorOCM
Regijanije četnik

Trifunović se svađao s ljubiteljima četničkog vođe: ‘Pljujem po govnarima koji su surađivali s nacistima‘

Piše Marko Didić
27. listopada 2023. - 21:16

Iako je pjevao četničke pjesme i to čak i javno snimao srpski glumac Sergej Trifunović ipak nije četnik. Dapače, grozi se i osuđuje takva uvjerenja, a posebno je to došlo do izražaja u Trifunovićevoj polemici na Instagramu s onima koji vole Čiča Dražu i njegovu Gorsku stražu.

Pod pseudonimom Whistler dick ili u prijevodu Svirač k...a Trifunović je ušao u oštar okršaj s Dražinim simpatizerima i sljedbenicima koji su slavili otvaranje spomen sobe i biste četničkom komandantu u Bregalničkoj ulici 17. listopada u Beogradu.

- Dobro veče. Šta je vaš utisak,da li u Utisku nedostaje utisak o otvaranju spomenika Čiči ili to na vas nije ostavilo nikakav utisak, počeo je polemiku Trifunović s izvjesnim Rasoniijem koji je Trifunovića potom upitao ‘Zašto vam toliko smeta general Srpske vojske‘, a Trifunović mu je odgovorio

- Zato što je surađivao s okupatorom. Inače lijep čovjek i lijepo mu stoji uniforma, napisao je.

Polemika se nastavila, a Trifunović je upozorio one s kojima se dopisuje o zločinima četnika.

- Saberi samo što su poklali veliki Srblji u selu Vranić i okolini. Uključujući i bebu od šest mjeseci u kolijevci.

Zahuktala se priča toliko žestoko da su ga neki pitali je li on komunist i kako ne priznaje kraljevu vojsku u otadžbini.

- Legalna vojska se rasturila u sedam dana. Pljujem po govnarima koji su zarad borbe protiv komunista surađivali s nacistima. Jednako sam protiv da se svaki put kada se spomenu nacistički kolaboracionisti kao Nedić ili Mihailović vade zlodjela komunista kojih je svakako bilo. Ali, treba li to abolirati Hitlerove suradnike, nije se dao Trifunović.

 

Nakon objave našeg teksta kako je Trifunović u jednom restoranu u Nišu 2020. pjevao četničku pjesmu ‘Nad Kraljevom živa vatra seva‘ s prijateljima i pokojnom profesoricom Srbijankom Turajlić razvila se polemika kako to da Trifunović zna svaku riječ stare četničke pjesme koju ni orkestar koji to pjeva ne zna nego čita tekst pjesme s mobitela.

Snimka je nastala za vrijeme predizborne kampanje koju je vodio u ime Pokreta slobodnih građana kojem je nakon toga bio predsjednik, točnije za vrijeme ručka u jednom restoranu.

Trifunović je u emisiji "Zavidavanje" koju vodi Ladislav Tomičić dao novinaru opširan intervju o njegovoj istini u Splitu, psu Miletu koji nikome nije smetao na plaži osim jednoj ‘ludoj babi‘, pričao je o i hrvatskim policajcima koji su ga neiscrpno maltretirali.

Priznao je da je u životu osim četničkih pjevao i ustaške pjesme, ali da su mu četničke nekako ‘ljepše i pjevnije‘. 

Već se tada moglo zaključiti da se Trifunović sprda s ustaštvom i četništvom i svim nacionalizmima, ali ova polemika s Dražinim sljedbenicima na Instagramu ga je ipak definirala kao istinskog mrzitelja četništva i četničkih zločina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:20