StoryEditorOCM
Regijaincident u tuzli

Potukli se članovi vodeće bošnjačke stranke: kadrovirali u restoranu pa poletjele šake, policija ‘nema ništa službeno‘

Piše vijesti sd
24. siječnja 2024. - 07:17

BiH mediji pišu o žestokom sukobu unutar SDA, vodeće bošnjačke stranke. Ali, nije se radilo o političkoj debati u nekom od političkih tijela, nego o tučnjavi u jednom tuzlanskom restoranu! 

Dnevni avaz javlja o žestokom fizičkom obračunu kojega se "nastoji prikriti, što pokazuje i činjenica da policija nema ništa evidentirano", ali sarajevski portal saznaje da je Began Muhić, načelnik Živinica, zradio tešku ozljedu koljena.

Iz tog razloga, Muhić jučer nije bio na poslu, a njegov telefon je ostao isključen.

Za razliku od policije, iz samog restorana su neslužbeno potvrdili da je došlo do obračuna, a Smajo Mandžić, zastupnik SDA u Skupštini TK je za Dnevni avaz rekao da su ga ljudi zvali i pitali što se to događa.

Do konflikta je, navodno došlo, zbog izbora predsjednika Kantonalnog odbora SDA. Svoj interes u svemu ima i poznati tajkun iz Živinica Abdurahman Hodžić Hodža, javlja Dnevni avaz.

Podsjetimo, Began Muhić je vinovnik incidenta na predstavi Tarika Filipovića krajem studenoga, kada su on i supruga negodovali zbog sadržaja predstave u kojoj poznati glumac tumači lik doktora seksologije, profesora i zavodnika, pri čemu, Ude Špricnmahera. Nakon što je Muhić ometao predstavu, Filipović mu je ponudio da napusti dvoranu ili preuzme pozornicu, no gradonačelnik je ostao do kraja izvedbe...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:53