StoryEditorOCM
Regijavelika tragedija

Obustavljena potraga nakon 27 sati: ‘Djevojčica se ovdje ne nalazi!‘; Djed: ‘Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...‘

Piše Vijesti sd
27. ožujka 2024. - 17:50

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji. Djed nestale djevojčice Danke Ilić (2) rekao je za Blic televiziju da mu se "po glavi vrti opcija da je dijete oteto".

- Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju nitko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i i nitko ju ne može naći, rekao je Milan Ilić. Također, rekao je da ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu. 

- Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije točno da je potrebno pet sati, kao što je netko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu.

image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix

 Kako doznaje Kurir, dosadašnji rezultati pokazali su policiji novi pravac u kojem bi trebala ići istraga.

- Obustavljena je pretraga terena gdje je djevojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku devojčice i neće se odustati dok dijete ne bude pronađeno - kaže izvor Kurira.

Otac nestale Danke na poligrafu; Javio se i djed: ‘Rekli su mi da sjedim u autu i čekam, ne mogu se približiti kući‘


Detektiv Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, izjavio je za Blic da činjenica da policija ispituje svaki korak članova obitelji, pa i majke i oca, ne znači da su oni za bilo što krivi.

- Potraga traje od jučer, a kada rezultata nema onda se mora proširiti istraga. Istražuje se najbliže okruženje. Obično se ide prvo na poligrafsko ispitivanje. Razlog ne mora biti sumnja u roditelje ili nekog od članova obitelji, ali takve mjere se moraju poduzeti jer dijete nije pronađeno u pretrazi terena - rekao je Novaković.

- Njihovi privatni kontakti mogu pomoći istrazi da se, primjerice, otkrije uloga neke treće osobe u koju sada nitko ne sumnja. To se radi kako bi se našao trag koji može pomoći u pronalasku djeteta. Posebno će se obratiti pažnja na poznanstva koja članovi obitelji imaju u Srbiji i inozemstvu, istražit će se putovanja... Mora se ići u u sitne detalje, jer se pokušava otkriti vodi li istraga u drugom smjeru - rekao je Novaković.

image
Cropix/Cropix

Postoji navodno i snimka s nadzornih kamera koja je snimila djevojčicu i njezinu majku prije nestanka, a za Mondo je dala izjavu vlasnica kuće koja je kameru ugradila prije mjesec dana. Kamera se nalazi u dvorištu kuće Jasmine S. iz Banjskog Polja, a snimku je pregledala policija. 

- Ugradila sam kameru prije oko mjesec dana samo zbog sigurnosti jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovdje 30 godina i nikad se ništa loše nije dogodilo. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimka može pomoći u istrazi. Na snimci se vidi da je majka s djecom prošla ulicom. Desetak minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći djevojčicu, kazala je sugovornica portala Mondo. Izjavila je da ne želi ništa više reći kako ne bi utjecala na istragu.

image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
image
Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:23