StoryEditorOCM
Regijahitna reakcija

Maloljetnik prijetio masakrom u Banjoj Luci, na YouTubeu je ostavio jeziv komentar; Ubrzo je otkriven, priveli mu oca

Piše Hina
10. svibnja 2023. - 15:18

Maloljetnik iz Banje Luke zaprijetio je novim masakrom po uzoru na onaj iz beogradske osnovne škole, zbog čega je policija u srijedu privela i saslušala njegova oca, te su uputili preporuku roditeljima da pozorno prate ponašanja i objave djece na društvenim mrežama.

Na društvenoj mreži Youtube ispod videa koji je govorio o prošlotjednoj tragediji, jedan mladić je na kanalu naziva Chad postavio komentar "Banja Luko, očekuj masakr". Nakon toga je nekoliko korisnika apeliralo da slučajno ne počini zločin, te je slučaj prijavljen policiji.

Prema priopćenju MUP-a Republike Srpske, njihov Odjel za visokotehnološki kriminalitet otkrio je počinitelja. Riječ je o maloljetniku, zbog čega je u policiju proveden njegov otac kojemu su navedeni inicijali (A.P.).

Tužiteljstvo u Banjoj Luci ovaj je slučaj okvalificiralo kao "ugrožavanje sigurnosti".

Iz policije su ponukani ovim prijetnjama apelirali na roditelje da obrate pozornost na djecu i njihove aktivnosti preko interneta, a napose na njihove objave i komentare koji se odnose na nedavne tragične događaje u Srbiji, koji mogu izazvati uznemirenost građana. 

U prošlotjednom masakru u Beogradu maloljetni učenik je ubio osam školskih kolega i zaštitara u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara u Beogradu te ranio još devetero ljudi. 
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 02:11