StoryEditorOCM
RegijaJelena Ćuruvija

Kćer ubijenog novinara šokirana: Ova presuda je dokaz da mračne sile 90ih još uvijek vladaju ovom zemljom

Piše Vijesti SD
2. veljače 2024. - 21:21

Jelena Ćuruvija, kćer ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, izjavila je da je šokirana “skandaloznom presudom” drugostupanjskog suda kojom su oslobođeni ljudi osumnjičeni za ubojstvo njenog oca, prenosi portal cdm.

- Šokirana sam ovom skandaloznom presudom. Ona šalje jasnu, zastrašujuću poruku svim novinarima i svim ljudima koji se bore za slobodu govora. Ova presuda je dokaz da mračne sile devedesetih još uvijek vladaju ovom zemljom. Ovo je zemlja mraka. Nijema sam - poručila je Jelena Ćuruvija.

Drugostupanjski sud u Beogradu objavio je presudu donijetu prije skoro deset mjeseci po kojoj su okrivljeni za ubojstvo Slavka Ćuruvije - Radomir Marković, Milan Radonjić, Miroslav Kurak i Ratko Romić - oslobođeni krivice.

Sud je, usvajanjem žalbi obrane i djelomičnim usvajanjem žalbe Tužiteljstva, preinačilo prvostupanjsku presudu i okrivljenog Markovića oslobodilo od optužbe da je izvršio kazneno djelo poticanja na ubojstva, a okrivljene Milana Radonjića, Miroslava Kuraka i Ratka Romića da su, kao suizvršitelje, izvršili kazneno djelo teškog ubojstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 12:23