StoryEditorOCM
Regijazorana mihajlović

Bivša Vučićeva suradnica: ‘Priznanje Radoičića je samo pokušaj da se sačuva vlast u Srbiji. Morate znati jednu stvar...‘

Piše vijesti sd
30. rujna 2023. - 22:26
BELGRADE, SERBIA - DECEMBER 17: Serbian Minister of Construction, Transport and Infrastructure, Zorana Mihajlovic speaks during an interview in Belgrade, Serbia on December 17, 2019. Milos Miskov/Anadolu Agency (Photo by Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP)Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Zorana Mihajlović bivša je srbijanska ministrica energetike i rudarstva, ali je to lani prestala biti, odnosno, "ispala" je iz kadrovskih rošada premijerke Ane Brnabić u njezinom drugom mandatu. Mnogima je to u Srbiji bilo veliko iznenađenje, pogotovo ako znamo da je Zorana Mihajlović u srpskoj vladi još od 2012. godine, da je bila ministrica raznih resora, pa i potpredsjednica Vlade te da je više godina bila članica Predsjedništva Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića. Danas je u oporbi, nakon višemjesečnih najava, formirala je pokret Uvijek za Srbiju. 

Za danas.rs je komentirala  najnovije događaje na Kosovu. Evo kako je odgovorila na pitanje je li Vučić znao što se događa u Banjskoj ili su, kako neki tvrde, Milan Radojičić i Aleksandar Vulin pokušali svojevrstan državni udar?

- Ne morate biti bliski ili poznavati predsjednika da biste zdravorazumski zaključili kako naravno da nije moguće da nije znao. Dajte molim vas, to što mi znamo, zna i cijeli svijet. Kako bi sačuvao sebe i svoju vlast odreći će se svakog, pa i mučenog Vulina koji mu je vjeran, Radoičića, ili koga god. Ono što je pogubno je da naš narod na KiM trpi zbog njih. Od 145 tisuća Srba u 2013. godini, danas ih je ispod 90 tisuća, a vjerojatno će ih posle ovoga biti manje, jer trpe ne samo teror Kurtija i albanskih ekstremista, već i od Srpske liste. To znaju svi Srbi na Kosovu, posebno oni južno od Ibra. Pitajte djecu onih koji nisu članovi stranke mogu li do posla, ili dobiti bilo što od države Srbije, kazala je bivša ministrica za danas.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:29