StoryEditorOCM
HrvatskaOTROVNE STRELICE

Zekanović otkrio: ‘Sandra Benčić je prije 22 godine prodavala petarde bez dozvole i još vrijeđala policajce‘

Piše HINA
4. listopada 2023. - 13:15
Detalji o navedenoj prekršajnoj prijavi protiv Sandre Benčić mogu se naći na stranicama Ustavnog suda, tvrdi ZekanovićCropix

Zastupnik Hrvatske demokršćanske stranke Hrvoje Zekanović izjavio je u srijedu da je protiv supredsjednice stranke Možemo Sandre Benčić prije 22 godine podnesena prekršajna prijava zbog neovlaštene prodaje pirotehnike i vrijeđanja policijskih službenika

"Ne tako davne 2001. protiv S.B. je Policijska uprava zagrebačka podnijela prekršajnu prijavu jer je na Trgu kralja Tomislava građanima nudila na prodaju pirotehnička sredstva prve kategorije, bez odobrenja nadležnih tijela, a prilikom postupanja policije vrijeđala ih je i omalovažavala pogrdnim riječima. Pogodite o kome se radi, bila je visoko pozicionirana aktivistica u Centru za mirovne studije i dugo godina plaćena od Soroša, 18 godina je studirala pravo“, rekao je Zekanović s slobodnom govoru u Hrvatskom saboru.

Premda je izrekao samo inicijale, zastupnik vladajuće većine aludirao je na zastupnicu Možemo, Sandru Benčić. Detalji o navedenoj prekršajnoj prijavi mogu se naći na stranicama Ustavnog suda, tvrdi Zekanović.

Zekanović kaže kako postoje dvije Hrvatske, jedna koja radi i stvara te druga koja prodaje petarde.

Također se dotaknuo i predsjednika države Zorana Milanovića koji predstavlja ‘‘Hrvatsku koja spava‘‘: ‘‘Hrvatska koja još spava je na Pantovčaku, ako se probudila onda naš vrhovnik pravi udubljenja na svom kauču‘‘, rekao je zastupnik HDS-a.

Mlinarić: ‘Plenković osramotio Hrvatsku‘

Stipo Mlinarić (Domovinski pokret) ocijenio je da je premijer Andrej Plenković osramotio Hrvatsku vojsku njezinim prisustvom na komemoraciji u Varivodama, u spomen na srpske civile ubijene nakon vojne operacije Oluja.

‘‘Slanjem Hrvatske vojske u Varivode priznajete da je to pokojni predsjednik Tuđman osmislio, da je Hrvatska vojska izvršila zločin. Vi je šaljete da se tamo ponižava, momke čiji su očevi oslobađali to područje, šaljete zajedno s Anjom Šimpragom čiji je otac abolirani krajiški vojnik‘‘, rekao je Mlinarić.

Kazao je i da je premijer zbog koalicijskog partnera SDSS-a uništio proslavu Oluje u Kninu gdje iza 12 sati više nema nikoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:13