StoryEditorOCM
Hrvatskauoči vikenda

Uživajte dok možete, ali pripremite kišobrane, uskoro nam stiže velika promjena vremena! Evo svih detalja

Piše Vijesti SD
21. ožujka 2024. - 09:16

U četvrtak ujutro u većini će krajeva biti sunčano, a vjetar će biti slab. U unutrašnjosti će još ponegdje biti mraza, a mjestimice i magle, osobito u gorskoj Hrvatskoj. Najniža jutarnja temperatura u kopnenim krajevima će iznositi od -1 do 3, a na moru od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva, piše Dnevnik.hr. 

Od sredine dana u središnjoj Hrvatskoj će sa sjeverozapada doći do porasta naoblake pa će već navečer mjestimice biti kiše, a u noći na petak može i zagrmjeti. Vjetar će većinom biti slab, a najviša temperatura će se kretati od 17 do 21 stupnja.

U istočnim predjelima u drugom dijelu dana doći će do porasta naoblake, pa će potkraj dana i u noći na petak mjestimice biti kiše, ponajprije na zapadu. Puhat će slab vjetar, a poslijepodne će biti ugodno toplo uz 17 do 20 stupnjeva.

Poslijepodne će u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu stići jače naoblačenje, a prema večeri mjestimice i kiša. Vjetar će većinom biti slab, a najviša temperatura će se kretati od 15 do 20 stupnjeva.

U Dalmaciji će u većem dijelu dana biti pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer sa sjeverozapada će doći postupan porast naoblake, mjestimice uz umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. I ondje će biti razmjerno toplo uz temperature od 17 do 20 stupnjeva.

Tijekom narednih dana u unutrašnjosti će vrijeme biti promjenljivo, a povremeno i pretežno oblačno. Sunčana razdoblja bit će češća i dulja u subotu, kad će ujutro mjestimice biti i magle. Više oblaka uz kišu očekuje se u prvom dijelu petka i osobito u nedjelju, kad u gorju može pasti i malo snijega. U subotu će zapuhati umjeren jugozapadnjak, mjestimice i s jakim udarima, a vjetar će u nedjelju okrenuti na sjeveroistočnjak i sjeverac s kojim će i prolazno osjetno zahladiti.

Na Jadranu će vrijeme biti promjenljivo s više sunčanih razdoblja u subotu. Kiše će ponegdje pasti u petak te osobito u nedjelju, kad će biti pljuskova i grmljavine. U petak će duž obale puhati umjerena bura, pod Velebitom u početku i jaka s olujnim udarima, a zatim u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak. U subotu će zapuhati jugo i jačati na jako i olujno, a u nedjelju prolazno okrenuti na jugozapadnjak.

Po svemu sudeći, u prvom će dijelu vikenda prevladavati sunčano i razmjerno toplo vrijeme. Potkraj subote i u nedjelju bit će kiše te pljuskova i grmljavine, a u unutrašnjosti i zamjetno hladnije pa u gorju može biti snijega. Bit će vjetrovito, osobito na Jadranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:04