StoryEditorOCM
Hrvatskaizvadimo kišobrane

Sutra stiže promjena, evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Piše Vijesti SD
17. ožujka 2024. - 21:36

U ponedjeljak će biti oblačnije i česta kiša, pa do vikenda sunčanije i većinom suho. I dalje razmjerno toplo, ali na kopnu, osobito u srijedu, ponegdje slab mraz.

"U ponedjeljak u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno do pretežno oblačno. Mjestimična kiša moguća je već prijepodne, no bit će češća poslijepodne i navečer. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8 °C, a dnevna između 13 i 15 °C.

Podjednako toplo i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također oblačnije biti poslijepodne, a u prvom dijelu dana još su vjerojatna i sunčana razdoblja. Malo kiše past će već ujutro, uglavnom na sjeveru, ali bit će češća poslijepodne i to ponajprije u Posavini te na karlovačkom i sisačkom području.

U Gorskom kotaru, Lici i na sjevernom Jadranu prevladavat će oblačno; mjestimična kiša uglavnom poslijepodne i navečer. Vjetar slab, rijetko i umjeren jugozapadni i južni pa će more biti mirno ili malo valovito, a vidljivost ujutro može biti smanjena zbog sumaglice ili magle. Danju svježije nego u nedjelju.

U Dalmaciji promjenjiva naoblaka, prijepodne još uglavnom suho; prema večeri kiša, lokalno ponegdje i grmljavina. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 12 °C, u unutrašnjosti između 4 i 8 °C, a dnevna između 17 i 19 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske čak veći dio dana suho, pa i uz dulja sunčana razdoblja, no kiše će biti navečer i u noći na utorak. Temperatura zraka bez veće promjenu u odnosu na nedjeljnu", prognozira za HRT dr. sc. Tanja Renko.

Slijede stabilniji dani

"U utorak ujutro na Jadranu još povećana naoblaka, osobito na jugu, zatim pretežno sunčano. Zapuhat će bura, koja će u srijedu ujutro još biti mjestimice jaka, potom će oslabjeti.

I u unutrašnjosti idućih dana uglavnom suho. U utorak ujutro dosta oblaka, moguće i uz maglu, zatim barem djelomice sunčano. Još će osvježiti pa srijeda donosi i manju opasnost od mraza, no danju će od sredine tjedna biti toplije", dodala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:19