StoryEditorOCM
Hrvatskaistekao rok

Širi se skandalozan video, stranim radnicima dijelili čokoladice i tjerali ih da viču ‘HDZ‘. Spegra: ‘Vrijeđaju ih...‘

Piše Vijesti SD
14. veljače 2024. - 13:36

Snimka stranih radnika koji primaju paketiće i uzvikuju "HDZ" dijeli se društvenim mrežama, a na videosnimci vidljivo je kako je riječ o radnicima splitske firme Spegra. 

Kako su iz fime otkrili, riječ je u neumjesnoj šali u sklopu koje je osoba koja ja dijelila paketića stranim radnicima davala čokoladice kojima je istekao rok. 

"Upoznati smo s tim, još jučer u popodnevnim satima, kad je snimka počela kružiti po različitim grupama. Ono što smo po glasu koji se čuje na snimci nedvojbeno utvrdili je da nitko od naših djelatnika ne stoji iza videa.

Gradilište u Petrinji na kojem smo angažirani nalazi se odmah pored tržnice i, prema informacijama kojima raspolažemo, netko od trgovaca sa štandova se ružno našalio tako što je našim inozemnim radnicima podijelio čokolade, sugerirao im što da uzvikuju, a onda se i potrudio proširiti tu snimku, čime vrijeđa njih i nanosi štetu našoj tvrtki. Uz sve navedeno, još je čokoladama koje je ta muška osoba dijelila istekao rok trajanja", kazali su za Index iz Spegre te potvrdili da je lokacija jedno od njihovih gradilišta u Petrinji. 

Iz poznate kompanije su za spomenuti medij dometnuli kako žale što se video svodi na izrugivanje djelatnicima i ljudima koji su stigli u potragu za boljim životom. 

Inače, riječ je kompaniji koja je i inače i donator kampanja HDZ-a. 

- Na temu donacija možemo istaknuti da je politika zanemariva jer svake godine izdvojimo više milijuna kuna humanitarne pomoći za razne udruge, sportaše, a posebno bolnice", dodali su iz tvrtke te kazali kako im politika nikad nije krojila sudbinu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:15