StoryEditorOCM
Biznis‘SPEGRA‘

Splitska tvrtka predvodi obnovu kulturne baštine nakon niza potresa u Hrvatskoj; ‘Prihodi su nam narasli gotovo duplo‘

Piše Saša Ljubičić
22. prosinca 2023. - 12:35
Berislav Borovina, direktor ‘Spegre‘: ”Iza nas je fantastično razdoblje. Ranije smo preuzeli dobar dio poslova vezanih uz obnovu kulturne baštine nakon potresa u Zagrebu i na Banovini, a oni su sada došli u fazu realizacije”

Split se nekoć dičio velikim građevinskim tvrtkama. Nažalost, dio ih je propao u tranziciji iz planske u tržišnu ekonomiju, a ostali bankrotirali ili izišli s teškim ožiljcima iz krize koja je pogodila svijet 2008. godine, pa uglavnom nisu povratili staru slavu.

"Spegra", tvrtka osnivača Berislava Borovine, najviše poznata po obnovi baštine od svjetskog značenja i infrastrukturnih objekata, prevladala je spomenute probleme; dapače, u trideset i pet godina postojanja stalno je rasla i stekla izniman renome.

U "Spegri" danas zapošljavaju oko dvjesto i pedeset radnika, a što se poslova tiče, ugovorena je cijela iduća godina. Za sve mimo onoga što je već isplanirano trebat će angažirati dodatnu radnu snagu, kaže direktor Borovina, svjestan da će iduća poslovna godina, s obzirom n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:09