StoryEditorOCM
Hrvatskaod travnja

Što kažete na ovo? Airbnb ima nova pravila, poslali jasnu poruku hrvatskim iznajmljivačima

Piše VIJESTI SD
12. ožujka 2024. - 20:47

Američka platforma za rezervaciju smještaja Airbnb planira iznajmljivačima zabraniti ugradnju sigurnosnih kamera u apartmanima početkom travnja, zaključivši da privatnost gostiju ima prioritet pred sigurnošću.

"Mijenjamo pravila koja se odnose na upotrebu nadzornih kamera, uređaja za snimanje, uređaja za mjerenje buke u decibelima i pametnih kućanskih uređaja za sve oglase na Airbnbu", stoji u poruci hrvatskim korisnicima ove platforme.

"Od 30. travnja 2024. ova će pravila vrijediti za sve te uređaje koji se nalaze u smještaju, čak i ako su isključeni:

- Nije dozvoljeno imati kamere koje nadziru unutarnji prostor.

- Morate navesti gdje su postavljene vanjske kamere. Na primjer: „Imam kamere koje nadziru ulazna vrata i bazen.”

- Vanjske kamere zabranjene su tamo gdje gosti očekuju veću privatnost, primjerice u zatvorenim tuševima i saunama.

- Morate navesti podatke o uređajima za mjerenje buke u decibelima, koji se mogu nalaziti samo u zajedničkim prostorijama.

- Možete imati pametne kućanske uređaje kao što su televizori i glasovni pomoćnici. Te uređaje niste dužni navesti, no savjetujemo vam da gostima kažete da ih imate i date im upute kako ih isključiti.

- Ovi uvjeti ne vrijede za uređaje koji se nalaze u zajedničkim prostorijama izvan vašeg smještaja, a kojima vi ne upravljate, poput kamera u predvorju stambene zgrade", poslao je Airbnb hrvatskim korisnicima.

"Domaćinima čiji oglasi ne budu usklađeni s novim pravilima najkasnije do 30. travnja 2024. može se dogoditi da im kalendari budu blokirani za buduće rezervacije ili da im ti oglasi budu uklonjeni s Airbnba sukladno navedenim pravilima", dodaju na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:39