StoryEditorOCM
Hrvatskaozlijeđena je

Saborski zastupnik HDZ-a automobilom naletio na pješakinju: ‘Vozio sam 20 km/h, pomogao joj da se pridigne‘

Piše Vijesti SD
13. ožujka 2024. - 17:16

Saborski zastupnik HDZ-a Ivan Ćelić jutros je uoči početka saborske sjednice automobilom naletio na ženu

Kako doznaje Index, nesreća se dogodila nešto prije 9 sati, u neposrednoj blizini zgrada Sabora i Vlade.

Žena je izašla iz taksija i krenula prelaziti cestu kad ju je Ćelić, prema vlastitoj tvrdnji, udario brzinom od oko 20 km/h.

Nastradala žena prebačena je u Kliničku bolnicu Dubrava, a otpuštena je tek u popodnevnim satima. Srećom, u nesreći nije došlo do prijeloma pa su ozljede okvalificirane kao lakše.

Ovako je Ćelić u pisanoj izjavi za Index opisao tijek događaja: ‘Dolazio sam iz smjera Basaričekova i skrenuo u obaveznom smjeru desno na Trgu sv. Marka između broja 4 i 5. Pješakinja koja je prelazila cestu je netom izašla iz taksija, a ja sam vozio brzinom oko 20 km/h. Na moj prijedlog policajac koji se nalazi ispred zgrade Hrvatskog sabora odmah je pozvao policiju i hitnu pomoć. Ja sam odmah izašao i pitao pješakinju je li sve u redu. Pomogao sam joj se pridignuti i zajedno smo otišli do obližnje ordinacije obiteljske liječnice dr. Gordane Štajminger gdje joj je do dolaska sanitetskog prijevoza odmah pružena prva pomoć. Vozio sam oprezno i ničime nisam bio ometen", poručio je za Index Ćelić.

"Prometna nesreća dogodila se na Markovom trgu jutros oko 9 sati. U nesreći su sudjelovali vozilo i pješakinja. Pješakinja je lakše ozlijeđena i zbrinuta u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača će se pokrenuti prekršajni postupak izdavanjem obveznog prekršajnog naloga", rekli su Indexu iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:11