StoryEditorOCM
Hrvatskaobavijest kupcima

DM iz prodaje povlači grickalicu za djecu, i to onu s oznakom ‘bio‘! U proizvodu tvari visoke toksičnosti

Piše Hina
4. kolovoza 2023. - 18:42

Iz predostrožnosti, dm je povukao dmBio rižine krekere s malinom, od 35 grama, jer se ne može isključiti da pojedina pakiranja proizvoda sadrže aflatoksine.

Riječ je o krekerima proizvodne šarže "NL 157" s rokom trajanja 4. lipnja 2024. i povlačenje se odnosi isključivo na proizvode te šarže i roka trajanja, a broj proizvodne šarže i rok trajanja nalaze se na poleđini pakiranja proizvoda.

Radi osiguravanja najviše razine sigurnosti proizvoda i kupaca, iz dm-a mole kupce da provjere jesu li kupili navedene dmBio rižine krekere s malinom, 8+ mj., te ih pozivaju da ih prestanu koristiti i da proizvod, otvoren ili neotvoren, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a gdje će dobiti povrat novca i bez predočenja računa.

Aflatoksini nastaju kao produkt metabolizma gljivica, a mogu utjecati na zdravlje ako ih se konzumira tijekom dužeg vremenskog razdoblja. Kvaliteta proizvoda i sigurnost kupaca prioritet su za dm te se dm ispričava svim kupcima, istaknuli su i dodali da se informacije o opozivu i povlačenju objavljene i na dm-ovoj internetskoj stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 16:34