StoryEditorOCM
HrvatskaPREDSJEDNIŠTVO HDZ-A

Plenković: ‘Veliku krizu zbog Banožićeve prometne riješili smo toliko brzo da ne znaju što bi rekli, ne dolaze k sebi‘

Piše VIJESTI SD
14. studenog 2023. - 19:00
Plenković je rekao da nije bilo govora o stranačkoj funkciji Banožića i da sad nije vrijeme za toDarko Tomaš/Cropix

U Zagrebu je u utorak održana sjednica Šireg predsjedništva HDZ-a nakon koje je izjavu za medije dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Izvijestio je da se na sastanku razgovaralo o izboru Ivana Anušića za novog ministra obrane, trezorskim zapisima… - javlja N1.

Komentirajući Ministarstvo obrane, premijer je kazao da su napravljeni ogromni iskoraci i ulaganja.

“Siguran sam da će novi ministar napraviti daljnji iskorak i vratiti hrvatsku vojsku i u Beli Manastir. Vjeujem da će dati svoj doprinos u jačanju obrambene politike”, rekao je

Osvrnuo se i na to što bi se moglo dogoditi u Vukovar, nazivajući poteze Domovinskog pokreta provokacijom. “Radi se na okupljanju dvije skupine – dio su bivši pripadnici HOS-a, a drugo je mobilizacija navijačkih skupina i traženje incident. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno s poštovanjem prema žrtvi i gradu heroju”, rekao je.

“Ovu veliku krizu zbog saobraćajne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli. Oni nisu došli k sebi. Tu vidite da su u raskoraku, ne znaju što će ni jedni ni drugi”, kazao je Plenković.

Očekuje li da Anušić podržava sve što Vlada radi? “Kad bi bilo koji član vlade glasao protiv svog kolege na sjednici Vlade, njega bih izbacio kroz prozor, bez obzira kako se zove. Tadašnja tri ministra Mosta su digli ruku protiv kolege iz Vlade, to je potez koji se ne radi u okviru političke suradnje i koalicije gdje su oni htjeli glumiti demokratsku tradiciju i kulturu.”

Plenković je rekao da nije bilo govora o stranačkoj funkciji Banožića i da sad nije vrijeme za to.

Osvrnuo se i na situaciju s navijačima u Grčkoj. “Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:33