StoryEditorOCM
HrvatskaSDSS? Ma kakvi!

Penava tvrdi da neće u koaliciju s HDZ-om: ‘Tko može zamisliti mene i Pupovca zajedno?‘

Piše Vijesti Sd
1. ožujka 2024. - 20:36

Gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je za N1 političke aktualnosti.

Za Penavu se ovaj tjedan govorilo kako se predstavlja da želi okupiti desnicu, a da je zapravo najveća prepreka u okupljanju desnice. 

"Kako kažu u Slavoniji, za dobrim konjem se prašina diže. Čudna je to teza, ne drži vodu. Jučer smo u Saboru imali ključnu temu u Hrvatskoj, demografski slom, gdje vi točno vidite kome je stalo i na ljevici, i na desnici i na sredini, bilo gdje. Kolega Vidović iz Socijaldemokrata, netko bi rekao da ne možemo skupa, gotovo identične teze imamo na tu temu", kaže Penava.

"Nevjerojatno mi je i donekle me čini žalosnim da imamo opcije i političare u državi, na ove vodeće ne računam, imali su dvije vlade i nisu ništa poduzeli, brojke su katastrofalne. Ali da imamo ovakvu šansu, prigodu, mislim na kolege iz Mosta, Suvereniste, da nisu u stanju zatomiti ega, tko je što kome rekao, u interesu viših ciljeva", dodaje Ivan Penava.

Penava se osvrnuo na to što Domovinski pokret neće koalirati s Mostom.

"Propuštamo veliku izglednu priliku. Domovinskom pokretu je u interesu graditi priču. Pokušajte se sjetiti koliko puta smo prozvani u javnosti, upravo od Mosta, Suverenista, da smo Rusi, HDZ-ovci, kriminalci, da smo na daljinski, da se raspadamo… Nikad niste čuli ni jednu otrovnu strelicu prema Mostu. Nikad niste čuli, primjerice, da je Mostov ministar Slaven Dobrović član Domovinskog pokreta, nikada niste čuli da je jedan od vodećih PR-ovaca Mosta član Domovinskog pokreta", rekao je Penava na N1 televiziji.

image
Vojko Basic/Cropix

Penava kaže da nikada nije isticao te informacije upravo zato što mu je interes graditi priču. "Oni zanemaruju cjelokupnu sliku, interes države i naših birača koji su jasno rekli i jedni i drugi da trebamo ići skupa", tvrdi.

"Ako je ikome u ovoj državi išta jasno, znaju da Penava i Pupovac nikada neće ići skupa. Tko može zamisliti mene, Ćipeta (Stipo Mlinarić op.a.), Tomislava Josića, Marija Radića, bilo koga od nas iz Vukovara da idemo s SDSS-om?" kaže Penava.

S ovakvim HDZ-om ne postoje šanse za koaliciju, naglašava Penava. "S ovako koruptivnim HDZ-om koji zanemaruje da imamo demografsku katastrofu u Hrvatskoj, HDZ koji je obrisao hrvatsku granicu, za koju se ginulo, preko koje prelaze migranti kad se god sjete, nema dogovora", kaže.

Čak su i neki ljevičari bliži Domovinskom pokretu nego što je to Plenković, tvrdi Penava.

"Ima ljevičara koji vole Hrvatsku, koji osjećaju Hrvatsku, imaju drugi pogled na nju, ali oni su puno bliži meni i Domovinskom pokretu nego što je Andrej Plenković, koji je slugan Bruxellesa", zaključio je Penava

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:35