StoryEditorOCM
Hrvatskazovi, mama, doktora

Ovaj hrvatski grad traži liječnika specijalista i ne žali novca, evo što im sve nudi

Piše vijesti sd
9. kolovoza 2023. - 12:36
Radno mjesto na neodređeno, puno radno vrijeme, uz dobre poticaje u eurima mogli bi u Koprivnicu privući pedijatre (ilustracija)/Shutterstock

Već neko vrijeme Hrvatskoj nedostaje liječnika, kako onih opće prakse, tako i specijalista. Zbog toga neki gradovi i općine donose različite poticajne mjere da ih privuku.

"Zbog nedostatka specijalista pedijatrije narušeno je osiguranje kontinuiteta i dostupnosti specijalističke zdravstvene zaštite predškolske djece na području Koprivnice te prijeti problem nemogućnosti njenog daljnjeg osiguravanja", ističu u Gradskoj upravi Koprivnice, koja je suočena s manjkom specijalista pedijatrije zaposlenih na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama za zdravstvenu zaštitu predškolske djece.

Mjere su, dakle, usmjerene na zapošljavanje specijalista pedijatrije u sastavu županijskog Doma zdravlja te njihovo zadržavanje u radnom odnosu.

image

Ne moraš biti specijalist da bi razumio govor novca (ilustracija)

/Shutterstock

Grad će pedijatrima osigurati poticajnu naknada u neto iznosu od po 13.272,28 eura, odnosno 100.000 kuna godišnje za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu počevši od ove pa nadalje.

Osim toga, financirat će im i troškove najma stana do 500 eura mjesečno uz uvjet da nemaju vlastitu nekretninu u Koprivnici.

Sjednica Gradskog vijeća trebala bi biti u rujnu, piše Danica.

Ovakve poticajne mjere mogle bi privući specijaliste pedijatrije jer sufinancirani stan te više od tisuću eura neto mjesečno dobro dođu.

image

Zahvaljujući mjerama gradske uprave, djeca u Koprivnici i okolici  zdravije će rasti (ilustracija)

Despositphotos/Despositphotos
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:26