StoryEditorOCM
Hrvatska‘ISTINA BOLI!‘

Nakon što ju je proglasio ludom, predsjedniku Milanoviću stigao odgovor od nekadašnje ministrice: ‘Teški je licemjer‘

Piše VIJESTI SD
30. kolovoza 2023. - 16:37

- Milanovića je očigledno jako uzrujala činjenica da je o načinu imenovanja veleposlanika u vrijeme kada je bio premijer imao dijametralno suprotne stavove u odnosu na stavove koje ima sada kada je predsjednik države. Nažalost, istina boli! - poručila je Mirela Holy u izjavi za Jutarnji list svom nekadašnjem stranačkom šefu Zoranu Milanoviću komentirajući njegov današnji javni nastup i uvredu koju je pritom uputio na njen račun.

- Ona nije normalna. Nema popisa, ne postoji - rekao je prije par sati predsjednik Republike komentirajući jučerašnji televizijski nastup svoje nekadašnje stranačke kolegice koju je svojevremeno upravo on imenovao ministricom zaštite okoliša - piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Jutarnji je prekjučer objavio tekst u kojem su konstatirali kako su zbog svađe predsjednika države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića hrvatska veleposlanstva "obezglavljena" diljem svijeta jer je mnogim veleposlanicima, konzulima i generalnim konzulima mandat završio prije nego što su imenovani njihovi nasljednici, ali i kako se čini da bi točno dvije godine od zadnjeg razgovora o tom važnom pitanju uskoro moglo doći do prvih ozbiljnijih pregovora između premijera i predsjednika.

Objavili su i dio Milanovićevih prijedloga prema kojima bi bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić trebao otići u hrvatsko veleposlanstvo u Dohi, a da bi bivši ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović trebao otići u Crnu Goru.

Nakon toga je Holy na N1 televiziji rekla kako će, ako su te informacije točne, Milanović ispasti teški licemjer.

image

Mirela Holy: "A Radu Borić je brutalno odbio..."

Vlado Kos/Cropix

- Ako je točno ono što piše u medijima, da je Milanović predložio određene političare za neka veleposlanička mjesta, čini mi se u Katru i Crnoj Gori, onda mislim da tu svjedočimo njegovom ogromnom licemjerju. Naime, u vrijeme kada je Milanović bio premijer ispraznilo se veleposlaničko mjesto u Finskoj. Meni se javila Rada Borić koja je niz godina živjela u Finskoj, predavala na tamošnjim sveučilištima, koja fenomenalno govori finski jezik i koja je dobro umrežena u Finskoj, sa zamolbom ako mogu proslijediti njen životopis premijeru i ministru vanjskih poslova da ju pozovu na razgovor i da vide bi li ona bila optimalna kandidatkinja za veleposlaničko mjesto. Uglavnom, ja sam proslijedila njen životopis Milanoviću i rekla mu da se, ako želi, nađe s njom. Međutim, njegova reakcija je bila brutalno negativna i rekao je da ne dolazi u obzir da se na veleposlanička mjesta šalju osobe koje nemaju diplomatski background, dakle koje nisu profesionalni, karijerni diplomati. Ali evo ga sada, sam sebi skače u usta po ne znam koji put kada predlaže ljude koji nemaju apsolutno nikakav diplomatski background - rekla je Holy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:45