StoryEditorOCM
Hrvatskavjerojatno je gladna

Hvatski vatrogasci došli kako bi iz kuće izbacili čaglja, ali onda im je uslijedilo veliko iznenađenje

Piše Vijesti SD
19. lipnja 2023. - 13:53

U strahu su velike oči, to je općepoznato, a moglo bi objasniti zašto je jedna žena umjesto lisice vidjela čaglja. Istina, mnogi ih znaju pomiješati, premda su čagljevi veći, više sivi i sličniji vuku. No, žena je vidjela nešto čupavo u svojoj kući, pa je u panici pobjegla van i zatvorila vrata, piše Jutarnji list. 

Objavili su to vatrogasci iz Petrinje koji su došli u kuću pomoći uznemirenoj gospođi u mjestu Hrastovica. Odmah su utvrdili da se ne radi o čaglju, nego o lisici. Prestrašena životinja zavukla se u spavaću sobu i nije se micala. Oni su je bez problema ulovili i pustili nazad u divljinu. S obzirom na to da se u našoj zemlji godinama provodi oralna vakcinacija, tako da bjesnoće nema, ta bolest vrlo vjerojatno nije bila razlog dolaska ove životinje. Vrlo je izvjesno kako je bila gladna ili žedna, pa ju je prazan želudac doveo blizu ljudi.

Stručnjaci kažu da, čak i da vidimo čaglja, nema razloga za paniku. Kad su sami, love uglavnom glodavce, a veće lovine napadaju u čoporu. Nije im strano ni hranjenje strvinama. Nikada ne napadaju ljude i općenito su pomalo kukavice: ako u nekom području živi vuk ili ris, njih tamo nema, osim možda kakve zalutale jedinke. No, na području na kojem oni žive, nema lisica, jer ih otjeraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 03:27