StoryEditorOCM
Hrvatskazatvorio kapiju

Đuro bratu isključio struju i zaključao ulaz u dvorište: sutkinja ga novčano kaznila, mora platiti i prekršajne troškove

Piše Vijesti SD
13. veljače 2024. - 09:36

Đuro je proglašen krivim i osuđen jer je bratu isključio struju te mu zaključao glavnu kapiju za ulaz u dvorište zajedničke obiteljske kuće, piše Danica

Prema ovotjednoj presudi, bizaran slučaj dogodio se lani u veljači i trajao je sve do listopada uz Slavonskom Brodu. Đuro je, dakle, punih osam mjeseca brata ostavio bez struje i glavnog ulaza u kuću.

Braća su se početkom prošle godine posvađala oko zajedničkih troškova kućanstva te je Đuro odlučio bratu umirovljeniku pošteno zagorčati život.

“Đuro je počinio nasilje u obitelji prema svome bratu na način da je istome isključio struju, te je brat osam mjeseci stanovao na adresi prebivališta bez struje.

Osim toga, onemogućio mu je ulazak u dvorište na glavnu kapiju koju je zaključao, pa je brat ulazio sa stražnje strane kuće pomoću ljestava. Tako je ulazio u svoje dvorište i svoj dio kuće gdje živi, te je na taj način i izlazio van.

Dakle, Đuro je prema bratu, osobi u dobi od 73 godine, počinio ekonomsko nasilje u obitelji te mu onemogućio korištenje njihove zajedničke imovine stečene nasljeđivanjem”, navodi se u presudi.

Sutkinja je Đuru kaznila s 590 eura i mora platiti 50 eura prekršajnih troškova. Inače, najmanja kazna za takav prekršaj je 1590 eura ili minimalno 70 dana zatvora. Presuda je nepravomoćna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:45