StoryEditorOCM
Hrvatskadi će im duša?

Antonija Blaće žrtva je velike prevare: ‘Ovo je strašno. Ukrali su mi identitet, pokušavam to zaustaviti...‘

Piše Diana Barbarić
21. ožujka 2023. - 16:48

Antonija Blaće je nova žrtva krađe identiteta. Još jedna u nizu poznatih osoba koja je cyber varalicama poslužila ne bi li navukli naivce da kupe "čarobne" kapsule za mršavljenje za 299 kuna. Iznimno popularna voditeljica i omiljeno TV lice, koja je sama često javno govorila o svojoj borbi s kilogramima (a u top formu je došla zahvaljujući izbalansiranoj prehrani i tjelovježbi) i koju publika iznimno cijeni, zapravo je idealna osoba za iskoristiti je na ovaj način.

U pitanju je, dakle, maliciozni oglas koji čitateljima news portala posljednjih dana nemilice iskače. Na prvi pogled izgleda kao običan intervju i to, u ovom slučaju, objavljen na portalu Jutarnjeg lista, ali iole digitalno pismenija osoba će shvatiti da je u pitanju teška budalaština napisana na lošem hrvatskom s jednim jedinim ciljem da naivnima izbije iz džepa četrdesetak eura.

Iako web stranica na koju vodi link s naslovom "Antonija Blaće je izgubila na sudu..." izgleda kao portal Jutarnjeg, čak je i rubriciran, iz aviona se vidi da je sve to jako loša kopija i da klikovi na izborniku ne vode nikamo.

image

Ovako to izgleda na lažnom oglasu...

Screenshot

O sadržaju ne treba ni trošiti riječi. Tobožnja novinarka Ana Spasić u članku objavljenom "18 marca 2023" piše kako je "prošlog mjeseca Nacionalna udruga nutricionista podigla tužbu protiv slavne glumice Antonije Blaće jer je nakon njezinih televizijskih istupa o tome kako je uspjela tako brzo smršavjeti pao broj klijenata nutricionista i fitnes trenera".

A onda se Antonija, kao ispovjedila, kako je "u nekoliko mjeseci uspjela izgubiti više od 10 kg za manje od mjesec dana, i nikad nisam išla u teretanu i nisam koristila usluge dijetetičara. Osim toga, ne bih preporučila nikome da ih pita za pomoć, budući da postoji mnogo jednostavniji, učinkovitiji i jeftiniji način da se riješite viška kilograma. Tjedan dana nakon intervjua dobila sam pismo od Nacionalne udruge nutricionista u kojem traže da odbacim svoju tvrdnju na televiziji...

Počeli su me zvati s prijetnjama. I pisali svakakve gadosti po društvenim mrežama. Zamislite da sam čak morala promijeniti broj telefona i unajmiti tjelohranitelja. Kunem se da ću zauvijek pamtiti ovo strašno razdoblje u svom životu! Osim toga, tužili su me Ustavnom sudu..."

I tako trla-baba-lan, Antonija svima "sugerira" da idu njezinim putem i smršave preko KETO Dieta, da ne trebaju ni vježbati ni paziti na prehranu, a da će im usput i akne nestati.

A onda sve to prisnaži i nepostojeći dijetolog Marko Jurić, pa kao šlag na kraju sva sila Facebook "komentatora" potvrdi kako nema do KETO Diet kapsula. 

Osim što su ženi stavili u usta rečenice koje nikad nije izgovorila, ukrali su joj i fotografije i sve to kako bi prevarili naivne, a njih, usprkos svim upozorenjima, ne manjka. 

Još sve zlo u tome ako im izbiju 299 kuna, ali veliko je pitanje i što se uopće nalazi u toj kutiji kapsula. Dodatak prehrani od kojeg ćete smršaviti bez vježbanja i uravnotežene prehrane sigurno nije. 

I Antonija Blaće već duže vremena zna da je žrtva prevaranata s interneta. Naime, njezino se ime, lik i djelo na ovaj način, koliko joj je poznato, zloupotrebljava već preko godinu dana, no u posljednje vrijeme ovi oglasi se pojavljuje sve češće.

- Pokušavam poduzeti mjere da se to zaustavi, redovito na svojim društvenim mrežama objavljujem da je riječ o prevari. Osim što je moj identitet ukraden i povrijeđen cijeli niz autorskih prava, ukradeni su logotipi Jutarnjeg lista, Cosmopolitana i ostalih medija, a najstrašnije od svega - netko ostvaruje materijalnu dobit na osnovu prevare - ogorčena je Blaće.

image

Antonija Blaće

Vedran Peteh/cropix/

Zatražili smo komentar i Agencije za elektroničke medije- Čim ga dobijemo, objavit ćemo ga. U međuvremenu, ne vjerujte svemu što pročitate na internetu, a pogotovo da će vam čarobni lijekovi pomoći da smršavite ili ozdravite. 

image

Antonija Blaće

/Slobodna Dalmacija

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 18:39