StoryEditorOCM
Crna kronikabrutalni napad

Počela privođenja huligana iz Vukovara koji su premlatili dječake, skrivali su lica; Objavljeni novi detalji istrage

Piše Nikola Patković/JL
10. siječnja 2024. - 15:10

Tijekom dana su u Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru počela privođenja muškaraca koje se dovodi u vezu s premlaćivanjem skupine dječaka u Vukovaru.

Kako je ranije danas neslužbeno doznao Jutarnji list, još je jedna osoba uhićena i privedena u policijsku postaju Vukovar zbog sumnje da je sudjelovala u brutalnom napadu na skupinu 15-godišnjaka u centru Vukovara prošle subote oko 22,25 sati.

Glasnogovornik Dragoslav Živković kratko je rekao kako policija radi ne otkrivanju svih okolnosti i počinitelja ovog incidenta.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Podsjetimo, ukupno su uhićena četvorica muškaraca koje se dovodi u vezu s napadom na maloljetnike u Vukovaru, a jednom od njih, 23-godišnjaku, uz kaznenu prijavu za sudjelovanje u tučnjavi određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Prema neslužbenim informacijama, jedan od uhićenih bio je i u skupini BBB koji su ljetos uhićeni u Grčkoj zbog sudjelovanja u neredima i sukobima s navijačima AEK-a, tijekom kojih je jedan domaći navijač smrtno stradao.

Oko 14 sati je PU vukovarsko-srijemska objavila priopćenje u kojem ističe da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem nad trojicom privedenih muškaraca u dobi od 24, 22 i 20 godina utvrđena sumnja kako su 6. siječnja u Vukovaru sudjelovali u tučnjavi i pritom nanijeli tjelesne ozljede šestorici maloljetnika.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

- Jučer je priveden još jedan 20-godišnjak, nad kojim je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je pomagao počiniteljima nakon počinjenja kaznenog djela. Sva četvorica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Protiv dvojice osumnjičenika (24, 22) je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kaznena djela Sudjelovanje u tučnjavi iz članka 122. stavka 1., protiv 20-godišnjaka za kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo Teška tjelesna ozljeda u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34, dok je protiv četvrtog (20) podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela iz članka 303. stavka 1. Kaznenog zakona. Kriminalističko istraživanje se nastavlja u cilju utvrđivanja svih sudionika ovog događaja, priopćila je PU vukovarsko-srijemska.

image
Vlado Kos/Cropix
image
/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:21